Άκρως εποικοδομητική και στοχευμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σήμερα, μεταξύ του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια και του πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα, Amrit Lugun, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βαθιά τους ικανοποίηση σχετικά με τα πρόσφατα μέτρα που ελήφθησαν για την εξομάλυνση της διαδικασίας έκδοσης visa στην Ινδία, γεγονός που επετεύχθη χάρη στις αποφάσεις που ελήφθησαν από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια σε συντονισμό με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε τους ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που συνδέουν διαχρονικά τους δύο λαούς, γεγονός που -όπως ανέφερε- αντανακλά το ενδιαφέρον για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και στον τομέα του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκε η περαιτέρω συνεργασία στην οπτικοακουστική και κινηματογραφική βιομηχανία, καθώς και η ενίσχυση του γαμήλιου και γαστρονομικού τουρισμού.

 

Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα των Ινδών που διαβιούν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού να συναντώνται ανά ομάδες, στην Ελλάδα, προκειμένου να περνούν μία μακρά περίοδο των διακοπών τους στη χώρα μας. Σημειώνεται, δε, ότι η καλοκαιρινή περίοδος είναι το μεγαλύτερο διάστημα διακοπών για τους Ινδούς, γεγονός που -όπως επισημάνθηκε- πρέπει να ληφθεί υπόψη στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τόσο στην Ινδία, όσο και στις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού όπου διαμένουν Ινδοί πολίτες.

 

 

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ινδίας στη χώρα μας, υπογράμμισε τη δυνατότητα που ανοίγεται πλέον για απευθείας πτήσεις από την Ινδία προς την Ελλάδα, μετά και την επικύρωση, από τα δύο Κοινοβούλια, της υπογραφής της συμφωνίας για παροχή αεροπορικών υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών.

 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη δυνατότητα έξι πόλεις εκατέρωθεν να συνδεθούν με απευθείας πτήσεις, επί τη βάσει των προβλέψεων της σχετικής συμφωνίας.