Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη λαϊκή αγορά του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-N. Χαλκηδόνας επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης και συζήτησε με τον πρόεδρο της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δημήτρη Μουλάτο, για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών και τιμές των αγαθών.

Όπως αναφέρει ανάρτηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «O ΥΠΑΝΕΠ ‘Αδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε την λαϊκή αγορά του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-N. Χαλκηδόνας, υπό την παρουσία του δημάρχου, κ. Γ. Βούρου και του πρ. της ΠΟΣΠΛΑ, κ. Δ. Μουλιάτου σχετικά με την τήρηση του νέου ρυθμιστικού πλαίσιού λειτουργίας των λαϊκών αγορών και τιμές των αγαθών».

Στο μεταξύ, στην ηλεκτρονική σελίδα της ΠΟΣΠΛΑ αναφέρεται ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η τροποποίηση του νόμου 4849|2021 και της σχετικής υπουργικής απόφασης, για τα δικαιολογητικά ανανέωσης χορήγησης έκδοσης της άδειας παραγωγού και επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών.

Ακόμη, στην ηλεκτρονική σελίδα της ομοσπονδίας αναφέρονται τα εξής:

«Οι λαϊκές αγορές βρίσκονται σταθερά στην κορυφή της ατζέντας του υπουργείου Ανάπτυξης. Σήμερα πλέον, με όχημα το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τον κλάδο, στηρίζουμε στην πράξη τους χιλιάδες επαγγελματίες και παραγωγούς πωλητές που δραστηριοποιούνται σε αυτές, ενώ παράλληλα στηρίζουμε και τους χιλιάδες καταναλωτές που τις επιλέγουν για τις καθημερινές τους αγορές», υπογράμμισε ο υπουργός, μιλώντας με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ Δημήτρη Μουλιάτο αμέσως μετά την επίσκεψή του σήμερα στη λαϊκή αγορά του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μουλιάτος επισήμανε ότι το νομοθετικό αποτύπωμα του νέου νόμου για τις λαϊκές αγορές είναι εξαιρετικά ισχυρό και σηματοδοτεί αναμφίβολα την είσοδο του κλάδου σε μία νέα εποχή που εξασφαλίζει εξίσου τα συμφέροντά όλων, πωλητών και καταναλωτών με ένα ξεκάθαρο και απόλυτα σαφές κανονιστικό πλαίσιο.

Ο υπουργός δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και τις τιμές των προϊόντων, ξεκαθαρίζοντας πως παρά τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων διεθνώς που συμπαρασύρουν σειρά αγαθών: «Στις λαϊκές αγορές αποδεικνύεται ότι μπορούν όλοι να προμηθευτούν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας σε χαμηλές τιμές απόρροια όχι μόνον του υγιούς ανταγωνισμού που λειτουργεί πάντοτε προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και της ιδιαίτερης σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των πωλητών και των καταναλωτών» .

«Οι λαϊκές αγορές είναι το καταφύγιο όλων» σχολίασε ο Δημήτρης Μουλιάτος, «αφού διαχρονικά όλοι γνωρίζουν ότι λαϊκές αγορές μας είναι πρώτα “λαϊκές” και μετά “αγορές” και αυτό για εμάς τους επαγγελματίες πωλητές αποτελεί το δικό μας απαράβατο κοινωνικό συμβόλαιο».

Η σημερινή πάντως επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη στη λαϊκή της Νέας Φιλαδέλφειας εντάσσεται σε μία σειρά επισκέψεων σε λαϊκές αγορές της Αττικής.

Γ. Βούρος, Χ. Πασβαντίδης και οι πρόεδροι των Σωματείων

Εκτός όμως από τον Δημήτρη Μουλιάτο εκεί βρέθηκαν και υποδέχτηκαν τον κ. Γεωργιάδη ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο διευθυντής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής Χάρης Πασβαντίδης, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Γιάννης Παππάς, και πρόεδροι των σωματείων μελών της ΠΟΣΠΛΑ, Κωνσταντίνος Σφύρλας, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Γ΄ λαϊκής Αγοράς Αθηνών, Χρήστος Μουλάς, πρόεδρος της Δ΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών, Χρήστος Λέος, πρόεδρος της ΣΤ΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών, Γιώργος Τσούνιας, ταμίας της ΠΟΣΠΛΑ και πρόεδρος της Β΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά και Γιώργος Καζέπης, πρόεδρος της Γ΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά και εκπρόσωπος του κλάδου στην Περιφέρεια Αττικής.