Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η νέα Αριστοτέλους θα είναι η βιτρίνα, ένα σημείο ομορφιάς σε όλη την Ευρώπη» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους – ένα έργο που υλοποιεί η διοίκησή του, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστό ότι η ανάπλαση του μνημειακού άξονα θα προχωρήσει με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Τη δέσμευση για τη χρηματοδότηση του έργου, την οποία έχει αναλάβει και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, επανέλαβε σε συνάντηση που είχε χθες με τον κ. Ζέρβα η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

«Προεκλογικά δώσαμε μια υπόσχεση στους Θεσσαλονικείς και αναλάβαμε μία πολύ συγκεκριμένη δέσμευση. Να ανανεώσουμε την εικόνα αυτού του ιστορικού άξονα και την όψη μίας από τις πιο γνωστές πλατείες της Ευρώπης, και αυτό κάνουμε. Βήμα-βήμα, με απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες αλλά και στον ίδιο τον άξονα», τόνισε ο κ. Ζέρβας. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος πρόσθεσε πως μετά τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «ερχόμαστε να δώσουμε νέα όψη στον πιο κεντρικό άξονα της πόλης, να αναβαθμίσουμε την Αριστοτέλους χωρίς να αλλοιώσουμε τον χαρακτήρα της, με βιοκλιματικά σύγχρονα υλικά. Ναι, το πράσινο θα ενισχυθεί».

«Η αλλαγή στην πόλη χρειάζεται και μια συμβολική μεταμόρφωση. Η Θεσσαλονίκη του 2023, του 2025 θα είναι μια πόλη διαφορετική. Η πορεία ανάπτυξης και ανασύνταξης πρέπει να αποτυπώνεται κυρίως στον δημόσιο χώρο», τόνισε και πρόσθεσε: «Η νέα Αριστοτέλους, από τη λεωφόρο Νίκης μέχρι την Εγνατία σε πρώτη φάση, θα είναι η βιτρίνα, ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς σε όλη την Ευρώπη».

Αναπλάσεις στις γειτονιές και αναβάθμιση δρόμων

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε την έναρξη μέσα στον τρέχοντα μήνα ενός εκτεταμένου προγράμματος για την ανάπλαση μιας περιοχής 250 στρεμμάτων στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα. Η ζώνη όπου θα εξελιχθούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Κάτω Τούμπας, γύρω από τον οδικό άξονα Απόλλωνος – Αμφιπόλεως – Επιδαύρου. Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξεκινά μέσα στο επόμενο διάστημα πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, που θα επεκταθεί σε 50 δρόμους σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέλιξη σειράς έργων.

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα αναδεικνύεται ανάδοχος για την κατασκευή του πρώτου «Πάρκου για Όλους», στην περιοχή της Τούμπας, αλλά και ότι ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα η διαγωνιστική διαδικασία για τη δημιουργία ζώνης πρασίνου στο Επταπύργιο.

Ακόμη, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε τον προγραμματισμό στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης, που περιλαμβάνει την κατασκευή σειράς νέων σχολικών μονάδων, κάνοντας γνωστό ότι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση περίπου επτά εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την ανέγερση λυκείου στην περιοχή των Τροχιοδρομικών.

Προγραμματική σύμβαση για την αξιοποίηση των Λουτρών Θέρμης

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης και Θέρμης με αντικείμενο την αξιοποίηση των Λουτρών της Θέρμης και της ευρύτερης αυτών περιοχής, ενέκρινε νωρίτερα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε την περιοχή των Λουτρών «πολύτιμο πετραδάκι» στα περιουσιακά στοιχεία του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης και εξήγησε ότι η συνεργασία με τον δήμο Θέρμης είναι απαραίτητη, καθώς τα Λουτρά, ιδιοκτησιακά ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά διοικητικά βρίσκονται εντός των ορίων της Θέρμης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος που ήταν παρών στη συνεδρίαση, είπε πως «εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, γιατί θεωρούμε απαραίτητη την αξιοποίηση αυτού του ιαματικού φυσικού πόρου, που εδώ και χρόνια έχει χάσει την πλουτοπαραγωγική του ιδιότητα».