Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Κάθε νέο σχολικό κτίριο που παραδίδουμε είναι μια νέα νίκη για την πόλη, μια νέα νίκη για την κοινωνία». Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εγκαινιάζοντας τη Δευτέρα το καινούριο, σύγχρονο σχολείο, στην οδό Καπετάν Άγρα 49, στην περιοχή της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, όπου στεγάζεται πλέον το 47ο Νηπιαγωγείο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων αποτελεί πρώτη σκέψη, πρώτη προτεραιότητα αλλά και πρώτη υποχρέωση για τη Διοίκησή μας», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, κάνοντας αναφορά και σε σειρά άλλων έργων που προχωρούν στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε πως τα έργα στον τομέα της σχολικής στέγης βρίσκονται σε απόλυτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Όπως είπε, οι ανάγκες σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα είναι μεγάλες, αφού οι περισσότερες σχολικές μονάδες σε σύνολο περίπου 225 που λειτουργούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι παλιές. «Σε αυτά τα 2,5 χρόνια της δικής μας θητείας δρομολογήθηκαν πρωτοβουλίες και συνεργασίες και προχώρησαν διαγωνισμοί που δεν είχαν γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι είναι μακρά η λίστα και των νέων σχολείων που δρομολογούνται αλλά και των υφιστάμενων σχολικών εγκαταστάσεων που βελτιώνονται. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά μεταξύ άλλων στο νέο νηπιαγωγείο που αναμένεται να παραδοθεί σύντομα στην οδό Λαχανά, στα έργα που εξελίσσονται στο θρυλικό πέμπτο γυμνάσιο στην οδό Κριεζώτου, στις παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους αλλά και στη χρηματοδότηση μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για έργα κατασκευής νέων σχολικών εγκαταστάσεων στην περιοχή των Τροχιοδρομικών.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» διαμορφώνεται σε περίπου οκτώ εκατ. ευρώ. Ο κ. Κυριζίδης, εξάλλου, επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η κατασκευή ακόμη δύο νηπιαγωγείων, σε συνεργασία με την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., για τα οποία αυτήν την περίοδο συντάσσονται οι σχετικές μελέτες. «Η προσπάθεια στον τομέα της σχολικής στέγης είναι διαρκής. Δεν είναι σχέδια επί χάρτου, αλλά πραγματικά έργα που παραδίδονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς», τόνισε ο κ. Κυριζίδης