Πηγή Εικόνας: macquarie.com

Η Macquarie Asset Management, σε κοινοπραξία με την British Columbia Investment Management Corporation (BCI) και τη MEAG, κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Reden Solar από την Infra Via Capital Partners και την Eurazeo έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Reden Solar αναπτύσσει, χρηματοδοτεί, κατασκευάζει και λειτουργεί σταθμούς ηλιακής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, με επιχειρησιακό χαρτοφυλάκιο 762 MW και ορίζοντα ανάπτυξης 15 GW. Με έδρα κοντά στην Τουλούζη, η Reden Solar έχει καθιερωμένη παρουσία στη Γαλλία και την Ισπανία, σαν βασικές της αγορές ,ενώ πρόσφατα επέκτεινε το αποτύπωμά της στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Ο Thierry Carcel, Διευθύνων Σύμβουλος της RedenSolar, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που η Macquarie, η BCI και η MEAG στηρίζουν την επόμενη φάση των αναπτυξιακών μας φιλοδοξιών. Η επιχείρησή μας εξελίσσεται διαρκώς, από φωτοβολταϊκά στέγης σε επίγεια και αγροβολταϊκά έργα. Με την υποστήριξη των νέων μας μετόχων, προσβλέπουμε στην επέκταση της παρουσίας της RedenSolar στις υπάρχουσες και νέες αγορές, καθώς και στην ανάπτυξη των τοπικών ομάδων μας».

Ο Stéphane Brimont, Επικεφαλής Γαλλίας, Μπενελούξ και Ελλάδας στη Macquarie Asset Management, δήλωσε: «Η γεωγραφικά ποικίλη πλατφόρμα της Reden Solar παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία να αναβαθμίσει τον ορίζοντα ανάπτυξής της και να βοηθήσει στην επίτευξη στόχων μηδενικών καθαρών εκπομπών σε όλη την Ευρώπη. Η διοίκησή της έχει αποδεδειγμένο ιστορικό ανάπτυξης έργων σε βασικές αλλά και νέες ευρωπαϊκές αγορές. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τους υποστηρίξουμε μακροπρόθεσμα καθώς χτίζουν την επιχείρησή τους και μεγιστοποιούν τη συμβολή τους στη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα».

Ο LincolnWebb, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Παγκόσμιος Επικεφαλής Υποδομών και Ανανεώσιμων Πόρων της BCI, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη διοικητική ομάδα και τους ανθρώπους της RedenSolarγια την συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας. Στο πλαίσιο ισχυρότερων εθνικών πολιτικών για το κλίμα και στόχων καθαρής ενέργειας, πιστεύουμε ότι η RedenSolar βρίσκεται σε καλή θέση να συνεχίσει να ηγείται στην αγορά για την ανάπτυξη και λειτουργία της ηλιακής ενέργειας και να συμβάλλει στις φιλοδοξίες της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης».

Holger Kerzel, Διοικητικό Συμβούλιο, MEAG: «Αυτό το έργο εκπληρώνει τις υψηλές προσδοκίες μας για βιώσιμες επενδύσεις και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να αυξήσουμε την έκθεση της MEAG στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με αυτήν την επένδυση, θα υποστηρίξουμε τη μελλοντική ανάπτυξη ενός από τους κορυφαίους ανεξάρτητους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη που καλύπτει ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα της παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτή τη συναλλαγή και προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη συνεργασία με τη Macquarie, την BCI και τη Reden Solar».

Το μερίδιο της Macquarie Asset Managementστη RedenSolar θα αποκτηθεί για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών μέσω τουMacquar ieGlobal Infrastructure Fund και τουMacquarie Green Investment Group Rene wable EnergyFund.

Η Reden Solar αντιπροσωπεύει την τέταρτη επένδυση του MGREF2, έχοντας πρόσφατα ολοκληρώσει την εξαγορά του Apex Energies Group στη Γαλλία.