Ενετικό Λιμάνι, Ρέθυμνο, Κρήτη
Ενετικό Λιμάνι, Ρέθυμνο, Κρήτη
Πηγή Εικόνας: Ralf Kronenberger - pixabay.com

Ξεκινάει το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης των οδών Σαλαμίνος και Μελισσηνού, στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου, η πρώτη φάση του οποίου θα διαρκέσει δύο μήνες, οπότε οι προβλεπόμενες εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2022.

Σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό τής Υπηρεσίας, οι εργασίες του έργου που έχει προϋπολογισμό 1.114.870,63 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), θα ξεκινήσουν από την οδό Σαλαμίνος την ερχόμενη Τρίτη 1η Μαρτίου 2022.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, με το οποίο επιδιώκεται η αισθητική αναβάθμιση και η διασφάλιση της λειτουργικότητας της περιοχής, η ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας και η ποιοτική βελτίωση της καθημερινότητας των περιοίκων και των επισκεπτών.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, βάσει σχεδιασμού και συνεργασίας με τον ανάδοχο και τους πολίτες, να ελαχιστοποιηθεί η όχληση των κατοίκων της περιοχής και η παρεμπόδιση της λειτουργίας των παρακείμενων επιχειρήσεων από τις εκτελούμενες εργασίες.

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, τη διευκόλυνση των μονίμων κατοίκων των συγκεκριμένων οδών, την εξυπηρέτηση των αναγκών φορτοεκφόρτωσης των παρακείμενων επιχειρήσεων και την εμπρόθεσμη εκτέλεση των εργασιών, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για τις οποίες θα ενημερωθούν εγκαίρως οι πολίτες με νεότερη ανακοίνωση.