Σε μια σειρά έργων και παρεμβάσεων για την αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας του δικτύου προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια. Τα έργα αφορούν στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Σερρών και Χαλκιδικής ενώ τις σχετικές διαδικασίες ενέκρινε σήμερα η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου ενώ προβλέπεται ακόμη η επισκευή των πινακίδων αναγγελίας κινδύνου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη Χαλκιδική, εγκρίθηκαν οι όροι της διακήρυξης για τον ανοιχτό διαγωνισμό του έργου επισκευής τεχνικών και αποκατάστασης καθιζήσεων και τροχοαυλακώσεων στο οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας της περιφερειακής ενότητας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,2 εκ. ευρώ.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών εγκρίθηκαν οι όροι της διακήρυξης για ανάθεση με διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού της επικαιροποίησης μελέτης του οδικού άξονα Σερρών – Δράμας, τμήμα Λευκοθέα – Αλιστράτη – όρια Ν. Δράμας. Επίσης εγκρίθηκε το πρακτικό κατακύρωσης διαγωνισμού για το έργο καθαρισμού και διαπλάτυνσης – ενίσχυσης της κοίτης του ποταμού Αγγίτη σε αγροκτήματα των περιοχών Αγγίστας και Λευκοθέας του Δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών για την αντιμετώπιση εκτάκτων πλημμυρικών φαινομένων, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Στην Ημαθία, τέλος, εγκρίθηκε το στάδιο υποβολής δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου για έργο αποκατάστασης οδοστρώματος και συμπλήρωσης σήμανσης σε τμήματα του δρόμου από τον Κοπανό ως τα όρια του Νομού Πέλλας προς Κρύα βρύση καθώς και για την αποκατάσταση του οδοστρώματος και την κατασκευή αντιολισθηρής στρώσης στην δημοτική οδό από την παλιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης έως την Κουμαριά.