Πηγή Εικόνας: https://portheraklion.gr/images/11032021.jpeg

Δύο συμβάσεις με προϋπολογισμό 490.000 (245.000 ευρώ η κάθε μία) για οδικά έργα στο επαρχιακό δίκτυο των Δήμων Μαλεβιζίου και Φαιστού υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, υπεγράφη το έργο «Συντήρηση επαρχιακού δικτύου Περιφέρειας Κρήτης-Βελτίωση οδού από κόμβο Αγ. Τριάδας προς κόμβο Καμηλαρίου» προϋπολογισμού 245.000 ευρώ. Με το παρόν έργο πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης βατότητας οδικού τμήματος μήκους 1,8 χλμ. περίπου. Το οδικό τμήμα ξεκινά από τον κόμβο Αγ. Τριάδας Δ. Φαιστού (στη ΧΘ 1+100 της ΕΟ 97 «Ηράκλειο-Μοίρες-Τυμπάκι», με Χ.Θ. 0+000 την αρχή της επαρχιακής οδού 16 Τυμπάκι-Μαγαρικάρι-Καμάρες με κατεύθυνση από Μοίρες προς Τυμπάκι) και καταλήγει 200 μ. πριν τον κόμβο Καμηλαρίου (στη συμβολή με την επαρχιακή οδό 65 «Τυμπάκι-Καμηλάρι, σύνδεση με επαρχιακό δρόμο 19, προς Μάταλα»). Στα πρώτα 400 μέτρα, περίπου, η οδός είναι ασφαλτοστρωμένη, ενώ το υπόλοιπο τμήμα (μήκους 1.400μ.) είναι χωματόδρομος. Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν μεταξύ άλλων είναι εργασίες καθαρισμού και μόρφωσης τάφρου, διάνοιξης τάφρου από τη ΧΘ 0+400 έως τη ΧΘ 1+800, κατασκευή 2 στρώσεων οδοστρωσίας σε τμήμα δρόμου συνολικού μήκους 1.400μ και εργασίες ασφαλτικών.

Με το έργο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας, θα υπάρξει βελτίωση βατότητας του οδικού τμήματος για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και την ταχύτερη εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών καθώς επίσης η εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλέστερης κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η δεύτερη σύμβαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αφορά το οδικό έργο στο τμήμα Πενταμόδι – Σάρχος στον Δήμο Μαλεβιζίου με προϋπολογισμό 245.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει εργασίες αποκατάστασης φθορών – ζημιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων του οδικού δικτύου της ΠΕΗ και συγκεκριμένα του τμήματος Πενταμόδι προς Σάρχος της επαρχιακής οδού 7 και θα αφορούν μεταξύ άλλων την άρση καταπτώσεων -καθαρισμός και μόρφωση τάφρων ομβρίων- κλάδεμα/κοπή φυτών και κλαδιών δέντρων -καθαρισμός και επισκευή τεχνικών απορροής ομβρίων, συντήρηση-αποκατάσταση του οδοστρώματος με εργασίες ασφαλτικών και εργασίες σήμανσης – ασφάλειας.