Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο τμήμα Γεωργιούπολη-Πετρές του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, καθώς, όπως αναφέρει ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 13.100.000 ευρώ, καθώς και η δημοπράτηση του πολύ σημαντικού αυτού έργου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το έργο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή 11 πεζοδιαβάσεων εκ των οποίων οκτώ πεζογέφυρες και τρεις κάτω διαβάσεις, την κατασκευή πέντε τρισκελών ισόπεδων κόμβων, την αναδιαμόρφωση δέκα υφιστάμενων και κατασκευή τριών νέων θέσεων εισόδου – εξόδου στον ΒΟΑΚ από και προς το παράπλευρο οδικό δίκτυο, καθώς και την κατασκευή δεκαοκτώ κατάλληλα διαμορφωμένων στάσεων λεωφορείων στις δύο κατευθύνσεις.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το έργο αυτό, με τις άκρως απαραίτητες προβλεπόμενες παρεμβάσεις βελτίωσης από την Γεωργιούπολη έως τον Πετρέ, θα βελτιώσει ουσιαστικά την οδική ασφάλεια σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή της Κρήτης, ενώ καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό αν λάβουμε επιπλέον υπόψη τη μελλοντική χρήση του δρόμου αυτού, δεδομένου ότι η χάραξη του νέου αυτοκινητόδρομου δεν καλύπτει -ούτε επηρεάζει- το εν λόγω τμήμα στο σύνολό του. Σημαντικό και ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι η επίβλεψη της υλοποίησης του έργου θα γίνει από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης»

Στην ανακοίνωση του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων επισημαίνει ακόμα ότι για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει συνεχής συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ για την άμεση δημοπράτησή του είχε ενημερώσει σχετικά ο υφυπουργός Γ. Καραγιάννης, στην προ διμήνου ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Για τη δρομολόγηση υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων ευχαριστεί, τον Κ. Αχ. Καραμανλή, τον Γ. Καραγιάννη, καθώς και το γενικό διευθυντή Υποδομών. Γ. Καρνέση, ενώ αναμένει και την υλοποίηση της επόμενης δέσμευσης, που αφορά στη δημοπράτηση και του δεύτερου έργου οδικής ασφάλειας του ΒΟAΚ στην ΠΕ Χανίων, στο τμήμα Σούδα-Καλύβες, συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων.