Πηγή Εικόνας: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8A%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%BD_%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82#/media/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Dromos-ilion.jpg

Τα υπό εξέλιξη έργα στο Ίλιον που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, με προϋπολογισμό 16,5 εκατ. ευρώ, επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ενημερώθηκε για την πορεία αποπεράτωσης τους.

Πρόκειται για έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αφορούν την ανάπλαση της λεωφ. Αγ. Νικολάου (προϋπολογισμός 5,340 εκατ. ευρώ), την ανέγερση του πολυδύναμου βιοκλιματικού Κέντρου για την ανάπτυξη δομών κοινωνικής φροντίδας (προϋπολογισμού 9,950 εκατ. ευρώ) και την κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού «Νικόλαος Λιάκος» (προϋπολογισμού 1,16 εκατ. ευρώ).

Τον περιφερειάρχη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Βετεράνος, η εντεταλμένη Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη, ο δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος και συνεργάτες τους.

Νωρίτερα, σε συνάντηση με τον δήμαρχο συζητήθηκαν νέα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή και μπορούν να χρηματοδοτηθούν με τα κατάλληλά βήματα ωρίμανσης από πόρους της περιφέρειας και του νέου ΠΕΠ. Ειδική αναφορά έγινε και σε έργα που αφορούν σε Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε του ότι «γίνονται βήματα για την υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών που αφορούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας, τη δημιουργία εγκαταστάσεων για τα παιδιά, αλλά και φιλοξενίας των ηλικιωμένων. Πρόκειται για εγκαταστάσεις που υλοποιούνται με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και συμβάλλουν στην ευζωία των πολιτών».

Ο Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον βρεφονηπιακό σταθμό, η ανέγερση του οποίου έγινε με δωρεά του Νικόλαου Λιάκου και σε συνάντηση μαζί του εξήρε την προσφορά του σημειώνοντας ότι «τέτοιου είδους πράξεις αναδεικνύουν, τόσο τη μεγαλοψυχία ανθρώπων όπως του κ. Λιάκου, αλλά και το μεγαλείο της εθνικής ευεργεσίας».