Παλαιά Πεντέλη
Παλαιά Πεντέλη
Παλαιά Πεντέλη
Παλαιά Πεντέλη
Πηγή Εικόνας: googlemaps

Εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης που είχε καταθέσει ο Δήμος Πεντέλης στο Πράσινο Ταμείο για να συντάξει το «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων». Με τη θετική αξιολόγηση της πρότασης, ο Δήμος σύντομα θα διαθέτει το «εργαλείο» εκείνο, που θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση της εφαρμογής των Σχεδίων Πόλης και στην απόκτηση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων.

Το «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων» αφορά και τις τρεις δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πεντέλης. Θα αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση των χαρακτηρισμένων από τα Σχέδια Πόλης κοινόχρηστων και κοινοφελών χώρων πρασίνου, που προορίζονται για εκπαιδευτικές, αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές χρήσεις, αλλά και για χρήσεις πρόνοιας. Οι θεσμοθετημένοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι που δεν έχουν αποκτηθεί, θα κατηγοριοποιηθούν βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και θα ιεραρχηθούν ανά δημοτική Ενότητα με βάση την πολεοδομική αναγκαιότητά τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό της κάθε πόλης ξεχωριστά. Για κάθε χώρο θα συνταχθεί αναλυτική Τεχνική Έκθεση και θα δημιουργηθεί μία πλήρης βάση γεωχωρικών δεδομένων.

«Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας εργαζόμαστε για να αποκτήσουμε όλους τους θεσμοθετημένους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους για τον Δήμο μας, ενώ παράλληλα με την αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης των Μελισσίων, θα τους αυξήσουμε. Η γρήγορη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο βοηθά τον Δήμο μας να αποκτήσει αυτό το εργαλείο, που θα συνδράμει στην επίτευξη των στόχων μας», δήλωσε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και πρoσέθεσε: «Η πολιτική απόκτηση γης είναι βασική μας προτεραιότητα».

Από τη δική της μεριά, η αρμόδια αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Άντα Χάνου-Μπούσουλα τόνισε: «Έχοντας ως προτεραιότητα να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις πόλεις μας με τη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου, άθλησης και αναψυχής, αξιοποιήσαμε άμεσα του πόρους του Πράσινου Ταμείου για τη Σύνταξη του Επιχειρησιακού Σχεδίου που απαιτείται για την εξασφάλιση των κοινόχρηστων και των κοινωφελών χώρων. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο που θα συνταχθεί θα είναι ένα χρήσιμο πολεοδομικό εργαλείο για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού και αισιοδοξούμε ότι θα στηριχθεί από πρωτοβουλίες, οι οποίες θα επιδράσουν θετικά στην εξασφάλιση των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων της πόλης μας, για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση».