Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δήμος Θέρμης συγκαταλέγεται μεταξύ των 254 δήμων της χώρας οι οποίοι εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.). Ως «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» ορίζεται το πρόγραμμα χωροθέτησης δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων κανονικής ισχύος (ήτοι AC ή DC συσκευές ισχύος 3,7 kW έως 22 kW) ή υψηλής ισχύος (AC ή DC συσκευές ισχύος >22kW), καθώς και θέσεων στάθμευσης Ηλεκτρικών Οχημάτων, που εκπονείται από τους δήμους εντός των διοικητικών τους ορίων.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση για την καταγραφή των απόψεων φορέων και πολιτών τόσο σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, όσο και με την χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρονικών Οχημάτων εντός των ορίων του δήμου Θέρμης. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και χρηστικού δικτύου ικανού να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής.
Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη στον τελικό σχεδιασμό του δικτύου των σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων εντός των ορίων του δήμου Θέρμης.
Για συμμετοχή στη διαβούλευση οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν τον σύνδεσμο:
https://forms.gle/LJkKQEbfHWzyB4Bu9
Για να δείτε τον σχετικό χάρτη: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1i7Ljv5j5yMXYfmi9tLfKBzz3pEAz5P50&usp=sharing
Ο δήμος Θέρμης καλεί όλους τους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις και τα σχόλιά τους καθώς με αυτό τον τρόπο όλοι μαζί συν-σχεδιάζουμε το μέλλον του τόπους μας, συμβάλουμε στην επίλυση των καθημερινών μας προβλημάτων και στη βιώσιμη ανάπτυξη.