Boston Consulting Group (BCG), μία από τις κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες στον κόσμο, ανακοινώνει ότι ο Christoph Schweizer  εξελέγη ως CEO της εταιρείας, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2021. Ο Christoph Schweizer, 48 ετών, διετέλεσε επικεφαλής της BCG Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής από το 2017. Ζει στο Μόναχο και εργάζεται στην BCG για πάνω από 23 χρόνια.

Ο Christoph Schweizer εξελέγη από 1.500 εταίρους της BCG, όλοι με ισότιμη ψήφο, αντικατοπτρίζοντας το μοναδικό μοντέλο διακυβέρνησης της BCG..

«Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι εταίροι μας να ηγηθώ αυτού του πρωτοποριακού διεθνούς οργανισμού, καθώς μπαίνουμε σε μια περίοδο πρωτοφανών αλλαγών, προκλήσεων και ευκαιριών τόσο για τους πελάτες μας όσο και για ολόκληρο τον πλανήτη», δήλωσε ο νεοεκλεγείς CEO Christoph Schweizer. «Είναι τιμή μου να χτίσω πάνω στην απίστευτη κληρονομιά του Rich Lesser για την ανάπτυξη και επέκταση των δυνατοτήτων της εταιρείας, αλλά και στην ακεραιότητα με την οποία ηγήθηκε της BCG. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας και παγκόσμιους ηγέτες στις καθοριστικές στιγμές τους και στην επίλυση των πιο σημαντικών και σύνθετων προβλημάτων τους, και να αντιμετωπίζουμε τις πιο δύσκολες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως είναι η κλιματική αλλαγή. “

Ο Christoph Schweizer έχει διατελέσει  επικεφαλής Παγκόσμιου Κλάδου Healthcare από το 2011 έως το 2014. Από τότε που εντάχθηκε στην BCG το 1997, ο Schweizer έχει  συμμετάσχει στον μετασχηματισμό  μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων σε πολλούς κλάδους.

Rich Lesser θα αναλάβει την θέση του Προέδρου της BCG

Ο Christoph Schweizer, ο οποίος θα είναι ο έβδομος CEO στην 58ετή ιστορία της BCG, θα διαδεχθεί τον Rich Lesser, ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του Προέδρου της BCG παγκοσμίως μετά την ολοκλήρωση τριών θητειών και σχεδόν εννέα ετών ως CEO.

«Ως o επόμενος CEO μας, ο Christoph φέρνει ακεραιότητα, όραμα και τολμηρή ηγεσία για να βοηθήσει τους πελάτες μας να βγουν με επιτυχία από την παγκόσμια κρίση και να ευδοκιμήσουν στη νέα πραγματικότητα. Είχα την χαρά να συνεργαστώ στενά με τον Christoph καθώς έχει δημιουργήσει πολλές ισχυρές και ποικιλόμορφες ομάδες με μεγάλη επιτυχία, έχει στήσει ανθεκτικές και διαχρονικές δραστηριότητες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά και έχει εισάγει καινοτόμες πρακτικές στις υπηρεσίες μας», δήλωσε ο Rich Lesser. «Ήταν τιμή μου να ηγηθώ της BCG και ανυπομονώ να συνεχίσω να υποστηρίζω τους πελάτες μας, το προσωπικό μας και την στρατηγική μας ως Πρόεδρος της BCG».

Ο Rich Lesser κατά τη διάρκεια της θητείας του συνέβαλε καθοριστικά στην επέκταση της BCG, τριπλασιάζοντας  τις δραστηριότητές της εταιρείας και υπερδιπλασίασε το εργατικό δυναμικό της, ξεπερνώντας τους 22.000 υπαλλήλους. Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 44% του προσωπικού της BCG παγκοσμίως και το 35% της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Κεντρικό στοιχείο της επιτυχίας της BCG ήταν η ταχεία εξάπλωση των δεξιοτήτων. Η BCG είναι ξεκάθαρος ηγέτης στην συμβουλευτική για την ψηφιοποίηση και τη χρήση και ανάλυση δεδομένων (data analytics).

Ο Rich Lesser επίσης συνέβαλε στην ηγετική θέση της BCG στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στη δέσμευση για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου ανθρακούχων εκπομπών έως το 2030, και την ίδρυση του Κέντρου Αριστείας για το Κλίμα και την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ο Lesser είναι επικεφαλής σύμβουλος της CEO Climate Leaders Alliance του World Economic Forum.

Ο  Rich Lesser επιτάχυνε την συνεργασία της BCG με οργανισμούς όπως το World Food Program, το Save the Children και το WWF, καθώς και συνεργασίες με εκατοντάδες ΜΚΟ και άλλους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ποια είναι η Boston Consulting Group

Η Boston Consulting Group συνεργάζεται με επικεφαλής επιχειρήσεων και κοινωνικούς φορείς για την αντιμετώπιση των σημαντικότερων προκλήσεων και την  αξιοποίηση των μεγαλύτερων ευκαιριών παγκοσμίως. Η BCG ήταν  πρωτοπόρος στην επιχειρηματική στρατηγική όταν ιδρύθηκε το 1963. Σήμερα, συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας, με στόχο να υιοθετήσουν μια λογική μετασχηματισμού, που να ωφελεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, και να κινητοποιεί τους οργανισμούς να αναπτυχθούν, να οικοδομούν βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Οι συνεργάτες μας παγκοσμίως κατέχουν βαθιά κατάρτιση και πρακτική εμπειρία, και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων με στόχο να αμφισβητούν το status quo και να ωθούν την εποικοδομητική αλλαγή. Η BCG παρέχει λύσεις μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών αιχμής, καθώς και εταιρικών και ψηφιακών λύσεων.