The headquarters of the National Bank of Greece, Athen, view from Kotzia square. - C.MESSIER / WIKIMEDIA COMMONS edited by economix.gr team under CC licence
The headquarters of the National Bank of Greece, Athen, view from Kotzia square. - C.MESSIER / WIKIMEDIA COMMONS edited by economix.gr team under CC licence
Πηγή Εικόνας: C.MESSIER / WIKIMEDIA COMMONS / edited by theokar for economixGR

Ένα στέλεχος με γνώσεις τόσο της χρηματιστηριακής και τραπεζικής αγοράς όσο και της πραγματικής οικονομίας και των αναγκών των πελατών μιας τράπεζας, ειδικά των μεγάλων παικτών, επέλεξε ο Όμιλος της ΕΤΕ να ηγηθεί της Εθνικής Χρηματιστηριακής. Και μάλιστα έκανε την επιλογή από τη δεξαμενή των υψηλόβαθμων στελεχών της οικογένειας της Εθνικής….

Νέος CEO λοιπόν της Εθνικής Χρηματιστηριακής ανέλαβε ο Ηλίας Κάντζος, προερχόμενος από τη θέση του επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής της ΕΤΕ. Ο κ. Κάντζος έχει μια σημαντική καριέρα σε τέτοιες θέσεις που ασχολούνται με μεγάλους πελάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας και στην πραγματική οικονομία είναι γνωστός – στο παρασκήνιο πάντα καθώς τέτοιου είδους τραπεζικά στελέχη δεν εκτίθενται στα media συχνά. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε την ευθύνη για την πετυχημένη ομολογιακή έκδοση πέρυσι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από πλευράς ΕΤΕ, που μέτρησε πολύ στην αναπτυξιακή πορεία τους κατασκευαστικού και όχι μόνο ομίλου.

Ο Ηλίας Κάντζος ξεκίνησε από το ΟΠΑ, την πρώην ΑΣΣΟΕ, στο πεδίο της διοίκησης επιχειρήσεων και σε ακαδημαϊκό επίπεδο πέρασε από φημισμένα πανεπιστήμια καθώς έχει δύο master, ένα in Mathematical Trading and Finance από το γνωστό Cass Business School του City University of London και ένα Executive MBA από το Booth School of Business της Μέκκας του σύγχρονου φιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, του φημισμένου και top-10, University of Chicago, τα οποία μάλιστα σπούδασε αφού απέκτησε εργασιακή εμπειρία, όπως πρέπει σε σπουδές που πρέπει να χρησιμοποιήσεις στον επαγγελματικό σου τομέα.

Ο κ. Κάντζος ωστόσο διέπρεψε και στις θέσεις που ανέλαβε, έχοντας θητεύσει σε σημαντικές θέσεις ευθύνης σε μεγάλες (τραπεζικές) εταιρείες, όπως στα Global Markets της Deutsche Bank στο Λονδίνο (όπου έφτασε να είναι Για 2 έτη Director στην ομάδα Capital Markets and Treasury Solutions (CMTS) και άλλα δύο χρόνια Vice President στον τομέα Foreign Exchange), ενώ για 2 χρόνια, την περίοδο 2017 με 2019 θήτευσε ως Director στο International Wealth Management της Credit Suisse στη Ζυρίχη.

Στην οικογένεια της Εθνικής έχει θητεύσει σε διαφορετικές περιόδους σε διαφορετικές θέσεις ευθύνης πάντα στην επενδυτική τραπεζική και τώρα αναλαμβάνει τα ηνία της Εθνικής Χρηματιστηριακής σε μια περίοδο με πολλές προκλήσεις για τους κλασικούς παίκτες λόγω των εξελίξεων στο fintech αλλά και σε μια περίοδο με πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις και τοποθετήσεις ή κινήσεις σε – και – από – μεγάλες εταιρείες.