Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι διαδικασίες για την παραχώρηση της έκτασης ξεκινούν άμεσα, ενώ η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου εξέφρασε την πρόθεση να αξιοποιηθούν και άλλες εκτάσεις στην Ελλάδα, που ανήκουν σε καταστήματα κράτησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

   Η έκταση που παραχωρείται στον δήμο Ναυπλιέων βρίσκεται δίπλα στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Κίου.

    Η κα Σοφία Νικολάου, επισκέφτηκε το Ναύπλιο και ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο, Δημήτρη Κωστούρο, στον χώρο τον οποίο ο δήμος σχεδιάζει να μετατρέψει σε πόλο εκπαίδευσης και αθλητισμού. Η κ. Νικολάου επεσήμανε ότι το αίτημα για την παραχώρηση του οικοπέδου έχει κατατεθεί από το 2016 και τόνισε:

   «Φιλοδοξούμε ότι τώρα μπορούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Η περιοχή αξίζει να έχει ένα σπουδαίο αθλητικό κέντρο κι ένα μεγάλο σχολείο. Και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που σήμερα βρήκαμε σημεία σύγκλισης ώστε να παραχωρηθεί το οικόπεδο στον δήμο και να ξεκινήσει μια ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής. Υπάρχουν πολλές εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα, ιδιοκτησίας των Καταστημάτων Κράτησης. Πρόθεσή μας είναι να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος είτε των τοπικών κοινωνιών, είτε των Καταστημάτων Κράτησης».

   Η κ. Νικολάου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο ενώ επισκέφθηκε το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου και το Αγροτικό Κατάστημα Τύρινθας και συζήτησε με τις διευθύνσεις τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τον τρόπο επίλυσής τους.