επαγγελματικά ακίνητα - Μαρούσι
Το κτήριο της ΑΕΕΑΠ στις οδούς Αλαμάνας 1 & Δελφών, Μαρούσι.
επαγγελματικά ακίνητα - Μαρούσι
Το κτήριο της ΑΕΕΑΠ στις οδούς Αλαμάνας 1 & Δελφών, Μαρούσι.
Πηγή Εικόνας: Briq properties

Δρομολογήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων του Δήμου Αμαρουσίου, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, με την υπογραφή της σχετικής απόφασης για ένταξη προς χρηματοδότηση του έργου στο ΠΕΠ Αττικής, από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου, καθώς και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, με συνέπεια την εξοικονόμηση ενέργειας 340 χιλ KWh.

Με αφορμή το έργο, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως για τη διοίκηση της περιφέρειας, αποτελούν προτεραιότητα οι παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της Αττικής. Γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από το πλήθος των σχετικών έργων που έχει προωθήσει η νέα περιφερειακή Αρχή. Έχουν ήδη εγκριθεί σε δήμους της Αττικής 25 αιτήσεις χρηματοδότησης, συνολικής δημόσιας δαπάνης 20 εκατ. ευρώ, ενώ σε φάση τελικής ένταξης βρίσκονται ακόμα 20 αιτήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 14,5 εκατ. ευρώ.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν επίσης ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης και η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Μ. Μίσκα, συζητήθηκαν όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη στο Μαρούσι και ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Αμπατζόγλου ότι έχουν προκριθεί και δρομολογούνται σημαντικά έργα υποδομών, στην περιοχή. Υπογράμμισε ότι βούληση της περιφέρειας είναι να ενισχυθεί ο μητροπολιτικός χαρακτήρας του Δήμου Αμαρουσίου με έργα που έχουν ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς η πόλη «αποτελεί ένα ισχυρό επιχειρηματικό κέντρο της Αττικής με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές».

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και υποδομών που υλοποιεί η περιφέρεια στο Μαρούσι. Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι προτεραιότητα για τη διοίκηση είναι το έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και άμεσα θα προχωρήσει η δημοπράτηση του.

Ακόμη, συζητήθηκε η πορεία του έργου απορροής ομβρίων στο κέντρο του Αμαρουσίου, καθώς και του αντιπλημμυρικού έργου της Κοκκινιάς.

Ο περιφερειάρχης εστίασε στο ζήτημα της κατασκευής γηπέδου στο Μαρούσι, υπογραμμίζοντας πως το έργο θα έχει τη χρηματοδότηση της περιφέρειας, ενώ στην τελική ευθεία δημοπράτησης είναι και τα έργα επέκτασης της λεωφόρου Κύμης.

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Αμπατζόγλου πως η περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή άλλων τεσσάρων πεζογεφυρών, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και αυτή στο ύψος του ΥΓΕΙΑ, ενώ η εκτελούμενη εργολαβία ασφαλτοστρώσεων της Περιφέρειας Αττικής στις οδούς Περικλέους και Πεντέλης στο Μαρούσι, θα επεκταθεί και στις οδούς Θησέως – Χατζηαντωνίου – Παπαφλέσσα.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναφερόμενος στην σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση, τόνισε ότι θα επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση σε ρεύμα και προστασία του περιβάλλοντος από πολλούς τόνους ρύπων, σύμφωνα με την μελέτη. Σημείωσε ότι ο δήμος βρίσκεται εν αναμονή της δημοπράτησης των έργων και χαρακτήρισε σημαντική την παρέμβαση του περιφερειάρχη για επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, εκτός περιφέρειας.