Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ
Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ
Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ
Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η ιδιωτική ασφάλιση, ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στη 2η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα επιμελητήρια, που διοργάνωσαν τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Πειραιά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μίχαλος είπε: «Οι άνθρωποι σήμερα αντιλαμβάνονται πιο έντονα από ποτέ ότι ζούμε σε έναν κόσμο, όπου το απρόβλεπτο καραδοκεί παντού. Ότι από τη μια στιγμή στην άλλη, η ζωή μας όπως την ξέραμε μπορεί να αλλάξει ριζικά.

Οι άνθρωποι βιώνουν το αίσθημα της αβεβαιότητας. Και θεωρώ ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να νοιώθει κανείς μεγαλύτερη σιγουριά, απέναντι στο απρόοπτο. Να έχει εξασφαλίσει ένα δίχτυ προστασίας για την οικογένειά του, για το εισόδημα και την περιουσία του, για την επιχείρησή του.

Κι σε αυτή ακριβώς την ανάγκη απαντά ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης. Εξασφαλίζοντας συνθήκες σταθερότητας και συνέχειας, σε κάθε ανθρώπινη, επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Ό,τι κι αν συμβεί.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι παρά τις δυσμενείς τρέχουσες συνθήκες, ο δρόμος για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα παραμένει ανοιχτός. Πλέον έχει δημιουργηθεί και στη χώρα μας ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο ενισχύει τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία της αγοράς. διασφαλίζει την ποιότητα της ασφαλιστικής προσέγγισης, αναβαθμίζει τη σχέση ασφαλιστή και ασφαλισμένου και ενισχύει το κύρος του σωστού επαγγελματία.

Έχουν αρχίσει, επίσης, να γίνονται κάποια βήματα – έστω και δειλά – για την ανάδειξη της ιδιωτικής ασφάλισης σε βασικό πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο για να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Πιστεύω όμως – θέλω να πιστεύω – ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα, είναι πιθανότερο να επιταχύνουν παρά να παγώσουν τις μεταρρυθμιστικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα είμαστε εδώ, μαζί για να διεκδικούμε τις κατάλληλες παρεμβάσεις. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον τι χρειάζεται η αγορά, που υπάρχουν προβλήματα, τι πρέπει να γίνει. Και μέσα από την οργανωμένη πλέον παρουσία και εκπροσώπησή σας εντός της Επιμελητηριακής Κοινότητας, μπορείτε να μπείτε μπροστά. Να έχετε ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων και να τις αναδείξουμε μαζί, ακόμη πιο δυναμικά και συγκροτημένα. Για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τις όποιες αδυναμίες της αγοράς και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που φέρνει το μέλλον».