Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση με εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών είχε σήμερα η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη, και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης ενόψει της επικείμενης επέκτασης του πεδίου εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στον εν λόγω κλάδο.

Τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα υπάρξει συνάντηση και με εκπροσώπους εταιρειών παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας, καθώς οι δύο αυτοί κλάδοι «παίρνουν σειρά», μετά από τις τράπεζες και τα σούπερ-μάρκετ.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας υπενθυμίζει ότι από την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023, στο πεδίο εφαρμογής του μηχανισμού Ψηφιακής Κάρτας εντάσσονται, με υποχρέωση να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες:

Α. Επιχειρήσεις με κύρια ή κατεξοχήν επιχειρηματική δραστηριότητα τις ιδιωτικές ασφαλίσεις (με τριψήφιο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 65.1).

Β. Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας (με ΚΑΔ 8010 και 8020).

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας με τετραψήφιο ΚΑΔ 8030 δεν εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας.

Τέλος, η πρόσβαση στον μηχανισμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» είναι ενεργή για τις επιχειρήσεις των κλάδων σούπερ-μάρκετ, με περισσότερους από 250 εργαζόμενους και τραπεζών, οι οποίες πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης, μετά την έναρξη εφαρμογής της πρώτης φάσης (24/5/2022).