Πηγή Εικόνας: wikipedia

Θέμα χρόνου ήταν η Pizza Hut να κατεβάσει ρολά στην εγχώρια αγορά κλείνοντας τα 16 καταστήματά της. Η πανδημία του COVID 19  στην ουσία …έφραξε την έξοδο κινδύνου για την εταιρεία, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε να επανέλθει σε κερδοφορία.

Οι συσσωρευμένες ζημιές της ήταν 35,1 εκατ. ευρώ και δεν υπήρχε η δυνατότητα  επιστροφής στην κανονικότητα. Άλλωστε, η ελεγκτική εταιρεία RSM Greece είχε στείλει σαφές μήνυμα προς τη διοίκηση της Food Plus που διαχειρίζονταν την αλυσίδα Hut ότι δεν υπήρχε σανίδα σωτηρίας, με βάση την πορεία  των μεγεθών της. Συγκεκριμένα, ο ορκωτής ελεγκτής λογιστής ανέφερε στην έκθεση του ότι η εταιρεία πρέπει να ρευστοποιηθεί ή να αναστείλει την λειτουργία της, διότι οι ζημιές έφθασαν τα 35,1 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ήταν αρνητικά κατά 2,9 εκατ ευρώ.

Ο βασικός μέτοχος θα πρέπει να καλύψει τις συσσωρευμένες ζημιές της εταιρείας που ήταν ανέφικτο να καλυφθούν, αλλιώς σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Οι οικονομικές καταστάσεις του 2018 είχαν στην ουσία προαναγγείλει τη δυσμενή εξέλιξη βάζοντας τέρμα σε παρουσία 31 ετών στην Ελλάδα, αφού η δραστηριότητά της ξεκίνησε το 1989. Η Food Plus έχει στην κατοχή της και τα καταστήματα KFC με 8 καταστήματα  εκ των οποίων τα 7 είναι στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι σήμερα, δεν τίθεται θέμα για την αλυσίδα KFC η οποία συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα. Ο συνολικός  τζίρος της εταιρείας ήταν στα 16,1 εκατ. ευρώ το 2018 σημειώνοντας ζημιές  ύψους 1,5 εκατ ευρώ. Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 340 άτομα και περισσότερα από 200 ήταν στην αλυσίδα Pizza Hut.

Οι υποχρεώσεις της Food Plus προς τους εγχώριους και διεθνείς επενδυτές ανέρχονται περίπου σε 3 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στις υποχρεώσεις είναι και η αποπληρωμή ομολόγου συνολικού ύψους 1,5 εκατ.  ευρώ προς εγχώρια τράπεζα.