Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - ΑΠΕ
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - ΑΠΕ
Πηγή Εικόνας: Pixabay - Wikimedia Commons - Kenueone

Επτά νέες άδειες εγκατάστασης για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα έργα, που εντάσσονται στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων, είναι συνολικής αξίας 56 εκατομμυρίων ευρώ και συνολικής ισχύος 81 MW.

 

Οι συγκεκριμένες άδειες εκδόθηκαν σε 16 ημέρες από την κατάθεση των φακέλων από τους επενδυτές, χάρις στην κεντροποιημένη και ταχεία διαδικασία που ακολουθείται πλέον στις Στρατηγικές Επενδύσεις.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, η νέα διαδικασία στις Στρατηγικές Επενδύσεις εντάσσεται στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής επιλογής της Κυβέρνησης και του Υπουργείου να καταστεί η χώρα μας μία από τις πλέον φιλικές χώρες στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα, συνολικά η πολιτική ηγεσία του Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχει υπογράψει άδειες εγκατάστασης για 17 πάρκα ΑΠΕ, που εντάσσονται ως Στρατηγικές Επενδύσεις, συνολικής αξίας επενδύσεων 80 εκατομμυρίων ευρώ και συνολικής ισχύος 117 MW.