Γεράσιμος Θωμάς, ΥΠΕΝ
Γεράσιμος Θωμάς, ΥΠΕΝ
Γεράσιμος Θωμάς, ΥΠΕΝΠηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γεράσιμος Θωμάς, ΥΠΕΝ

Δεν πέρασε απαρατήρητη η διαφορετική τοποθέτηση παραγόντων αναφορικά με το μέλλον της ΔΕΠΑ Υποδομών. Το ερώτημα εν προκειμένω είναι πότε -και όχι αν- θα προχωρήσει η αποκρατικοποίησή της και σε ποιον βαθμό θα επηρεαστεί αυτή από τις εξελίξεις που φέρνει η covid-19.

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, ερωτηθείς από το Reuters αναφορικά με καθυστερήσεις στις αποκρατικοποίησεις εξαιτίας του κοροναϊού, ανέφερε πως οι αποκρατικοποιήσεις που θα αναβληθούν προσωρινά αφορούν στην πώληση του 30% του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στην πώληση του μεγαλύτερου ποσοστού μετοχών της ΔΕΠΑ Υποδομών καθώς και της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Όταν, όμως, κατά τη διάρκεια τηλε-συζήτησης, ο υφυπουργός Γεράσιμος Θωμάς δέχτηκε ένα παρεμφερές ερώτημα φέρεται να απάντησε ότι, σε ό,τι αφορά τις εταιρείες δικτύων, ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΔΔΗΕ, δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουν οι πωλήσεις μετοχών του δημοσίου. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να εξήγησε ότι η πτώση των χρηματιστηριακών αξιών δεν επηρεάζει τα δίκτυα και, άρα, δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης.