Κάδοι ανακύκλωσης
Κάδοι ανακύκλωσης

Την άμεση υλοποίηση των κρίσιμων έργων που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών και στην ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, κυρίως σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, ζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη σύσκεψη που είχε με τους διευθυντές των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι ενημέρωσαν για την πρόοδο των έργων και προσδιόρισαν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις για την επίλυση προβλημάτων.

 

«Στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η θωράκιση της Αττικής, αλλά και παρεμβάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο» ανέφερε ο κ. Πατούλης και ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να προχωρήσουν ανά δήμο και ανά τομέα, σε αξιολόγηση των έργων που απαιτούνται, σε συνάρτηση και με το βαθμό ωριμότητας των σχετικών μελετών.

 

Ενδεικτικά ανέφερε πως στην κορυφή των προτεραιοτήτων είναι τα έργα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική προστασία, τη διευθέτηση ομβρίων υδάτων, έργα ηλεκτροφωτισμού και ασφαλτοστρώσεων, κυρίως σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας. Ο ίδιος ζήτησε να ενημερώνεται για τα προβλήματα που προκύπτουν προκειμένου να δίνονται άμεσα λύσεις για την υλοποίησή τους και υπογράμμισε πως όταν παρατηρούνται χρονοτριβές, “θα αναλαμβάνουν το ‘κόστος’ του παγώματος, όσοι ευθύνονται”.

 

«Κανείς από εσάς δεν είναι μόνος του, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών» τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά εργαλεία, υπογράμμισε πως γίνεται προσπάθεια να φτάσει η απορροφητικότητα από το νέο ΕΣΠΑ στο 30%, ενώ, όπως σημείωσε, χτίζεται μία συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την υλοποίηση έργων που σχετίζονται με αναπτυξιακές υποδομές και με την ενεργειακή αναβάθμιση των πόλεων. Κλείνοντας, ζήτησε από τα στελέχη του να γίνουν “ενεργοί αρωγοί” στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τους ενημέρωσε ότι προγραμματίζεται χαρτογράφηση των υπηρεσιών και αξιολόγηση των αναγκών, για την τοποθέτηση κυτίων ανακύκλωσης.