Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Schneider Electric διευρύνει τη μακροχρόνια συνεργασία της με τη METRO ΑΕΒΕ. Σκοπός της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι η εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ενεργειακής διαχείρισης εποπτείας και μετρητικού εξοπλισμού για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βέλτιστη διαχείριση των εγκαταστάσεων της METRO.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Schneider Electric, η METRO ΑΕΒΕ διαθέτει τα τελευταία τέσσερα χρόνια κεντρικό σύστημα απομακρυσμένης διαχείρισης ενέργειας. Το σύστημα αυτό αποτελείται από την πλατφόρμα EcoStruxure Power Monitoring Expert (PME) που παρείχε η εταιρεία ASPEC, και το δίκτυο μετρητικού εξοπλισμού που την εγκατάστασή του ανέλαβε η εταιρεία TECHORAMA. Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες συμπεριλαμβάνονται στους πιστοποιημένους EcoXpert συνεργάτες της Schneider Electric και μέσα από αυτό, επιτυγχάνεται η ενεργειακή επισκόπηση δεδομένων, για τον εντοπισμό λύσεων εξοικονόμησης της καταναλισκόμενης ενέργειας των εγκαταστάσεων της εταιρείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι νέοι άξονες της μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών περιλαμβάνουν:

– Tην παροχή υπηρεσιών ενεργειακής ανάλυσης δεδομένων με Artificial Intelligent αλγόριθμους (Resource Advisor + Power Advisor).

– Tην αναβάθμιση των ενεργειακών λογισμικών PME για τη διατήρησή τους στην αιχμή της τεχνολογίας.

– Tην εισαγωγή κατάλληλων φίλτρων αρμονικών παραμορφώσεων και διόρθωσης συντελεστή ισχύος.

– Μετασχηματιστές ελαίου και ξηρού τύπου.

– Φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων.

– Συστήματα διαχείρισης ενεργοβόρων καταναλώσεων στα καταστήματα.

– Tη συμμετοχή σε μελέτες και έρευνες στον τομέα της βέλτιστης λειτουργίας των ψυγείων που διεξάγει η εταιρεία, με αξιοποίηση τρέχοντος λογισμικού της Schneider Electric, καθώς και πειραματικών διατάξεων που βρίσκονται σε φάση Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D).