Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) με το Βιομηχανικό Τεχνολογικό Ερευνητικό Κέντρο του Jiangsu (JITRI Nanjing-China) της Κίνας, μετά από επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπείας στην Κρήτη.

Το JITRI είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα βιομηχανικής τεχνολογίας της Κίνας, το οποίο περιλαμβάνει 39 ερευνητικά ινστιτούτα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρο του ΙΤΕ, καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη και τον αντιπρόεδρο υπερατλαντικών συνεργασιών του κινεζικού ινστιτούτου, δρα Πολ Μπάροους.

Η κινεζική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με τους διευθυντές των ινστιτούτων του ΙΤΕ, καθώς και με ερευνητές, προκειμένου να ενημερωθεί για την έρευνα και τις τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται στο ΙΤΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει τη διερεύνηση ευκαιριών για συνεργασία σε εφαρμοσμένη και βιομηχανική έρευνα, ανάπτυξη κοινών ερευνητικών σχεδίων στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ενδεικτικά στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών, εφαρμοσμένων και υπολογιστικών μαθηματικών, βιοϊατρικής, μοριακής βιολογίας και βιοτεχνολογίας, ενέργειας, υλικών, λέιζερ, χημικής μηχανικής κ.ά. Προβλέπεται, επίσης, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, διοργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων και άλλων ερευνητικών δραστηριοτήτων.