Την ευκαιρία να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο με υποτροφία, κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021, δίνει σε 10 Έλληνες μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ή της Α’ Λυκείου, το πρόγραμμα ανταλλαγής FLEX (Future Leaders Exchange).

Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για το πρόγραμμα γίνεται στον ιστότοπο ais.americancouncils.org/flex έως τις 17 Οκτωβρίου 2019.

Σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, το πρόγραμμα ανταλλαγής FLEX προσφέρει την ευκαιρία σε επιλεγμένους μαθητές να λάβουν υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για ένα χρόνο, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής, και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο. Όπως επισημαίνει, οι μαθητές επιλέγονται μέσω ενός αξιοκρατικού και χωρίς κόστος διαγωνισμού που είναι ανοιχτός σε όσους/όσες πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

-Φοιτούν στην Γ’ Γυμνασίου ή στην Α’ Λυκείου και είναι γεννημένοι από 15 Ιουλίου 2002 έως 15 Ιουλίου 2005.

-Έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του “καλώς” (13,1/20).

-Έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

-Είναι Έλληνες πολίτες και δικαιούνται ελληνικό διαβατήριο.

Ήδη οι πρώτοι εννιά υπότροφοι του FLEX φοιτούν σε διάφορα σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από την αναχώρησή τους τον Αύγουστο.

Το FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το υπουργείου Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α. και οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Councils for International Education.