Φώτο Αρχείου - Άποψη του κτηρίου του υπουργείου Πολιτισμού , Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φώτο Αρχείου - Άποψη του κτηρίου του υπουργείου Πολιτισμού , Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παντελής Σαίτας

To θέμα του Ελληνικού επανέρχεται σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).

Πρόκειται για επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του economix.gr το οποίο σας ενημέρωσε πρώτο στις 13 Αυγούστου ότι το ΚΑΣ και το ΚΣΝΜ θα συνεδριάσουν με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό την επόμενη εβδομάδα, με επικρατέστερες τις ημερομηνίες 21 και 22 Αυγούστου.

ΥΠΠΟ: αυτή είναι η νέα σύνθεση του ΚΑΣ και του ΚΣΝΜ – πότε συνεδριάζουν για Ελληνικό

Όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ της 21ης Αυγούστου αλλά ταυτόσημα και στην ημερήσια διάταξη του ΚΣΝΜ της 22ας Αυγούστου 2019 το θέμα θα συζητηθεί ως «αίτηση θεραπείας κατά της αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ ΓΔΑΠΚ/ ΔΙΠΚΑΤΠΚΑΧΜΑΕ/ 176797/ 123922/ 3539/ 1338/ 16-5-2019 Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την ‘Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου “Εφαρμογή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά”, Περιφέρειας Αττικής’».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως είχε γίνει γνωστό από την πρώτη συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη με τους δημοσιογράφους την 1η Αυγούστου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το Ελληνικό θα τροποποιηθεί και για τον λόγο αυτό θα επανεισαχθεί το θέμα στο ΚΑΣ. Θα συζητηθεί επίσης και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, αφού αυτό είναι το αρμόδιο για κρίνει το ζήτημα των τεσσάρων κτιρίων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων του ΥΠΠΟ (ΚΑΣ και ΚΣΝΜ) με τη νέα σύνθεση των Συμβουλίων και πρόεδρο τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού, Γεώργιο Διδασκάλου και θα διεξαχθούν το μεσημέρι.