Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Πηγή Εικόνας: amna

Με έξι Γενικούς Γραμματείς στελεχώθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τα πρόσωπα που ανέλαβαν τα «βαριά» χαρτοφυλάκια και τα βιογραφικά τους:

Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ: Δημήτρης Σκάλκος
Ο Δημήτρης Σκάλκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και στην συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κεντ. Σήμερα είναι υπ. διδάκτορας θεσμικών οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία πολιτικής θεωρίας, οικονομικών μεταρρυθμίσεων και περιφερειακής ανάπτυξης. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε ακαδημαϊκές επιθεωρήσεις, έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους και ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια. Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Από το 2004 ασχολείται επαγγελματικά με τη διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ως στέλεχος της ΜΟΔ Α.Ε. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας και Οικονομίας και Ανάπτυξης. Διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα οικονομικών της ανάπτυξης. Επίσης είναι μέλος της Ομάδας Δράσης της Νέας Δημοκρατίας για την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την  προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ειδική Γραμματέας Διαρθρωτικών Ταμείων (EKT-ΕΤΠΑ-ΤΣ): Νίκη Δανδόλου
Η Νίκη Π. Δανδόλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτη του Πανεπιστημίου UCL (Λονδίνο), με μεταπτυχιακό από το City University και ΜΒΑ στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι υποψήφια διδάκτορας του ΕΜΠ. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Στο δημόσιο τομέα είναι στέλεχος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ΑΕ από το 2003, με προϋπηρεσία στα Υπουργεία Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας & Οικονομικών (στη Γ.Γ. Επενδύσεων & Ανάπτυξης), Ανάπτυξης (Ενέργεια) και Ναυτιλίας. Μέλος του Δ.Σ. του ΔΕΣΦΑ ΑΕ κατά την έναρξη απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου (2008-2010). Εκπροσωπεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια την Ελλάδα στην ΕΕ, τον ΕΟΧ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, σε αναπτυξιακά αντικείμενα. Είναι μέλος του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ: Νίκος Μαντζούφας
Ο Νίκος Μαντζούφας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα, σε διεθνή τραπεζικό όμιλο στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και την τελευταία πενταετία σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία ως επικεφαλής του τομέα project finance. Έχει συμμετάσχει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε σημαντικό αριθμό έργων μετοχοποιήσεων /ιδιωτικοποιήσεων και Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια καθώς και στην ομάδα εργασίας του Τ.Ε.Ε. για τις ΣΔΙΤ. Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας: Πελοπίδας Καλλίρης
Ο Πελοπίδας Καλλίρης γεννήθηκε το 1963. Σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Επί σειρά ετών, εργάστηκε ως Οικονομολόγος στον ιδιωτικό τομέα. Από το 1989 έως το 2004, εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ αργότερα διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης & Επιμόρφωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Το 2004 ορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (Ο.Δ.Ι.Ε.), όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Το 2006 ανέλαβε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Από το 2005 είναι μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, ενώ το Μάιο του 2008 εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο επανεξελέγη το 2011. Είναι Πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τον Ιούλιο του 2012 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας. Από το 2014 υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας.

Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή: Πάνος Σταμπουλίδης
Ο Πάνος Σταμπουλίδης είναι Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών της εταιρείας Garnet SA. Στο παρελθόν ήταν Διευθυντής Ανάπτυξης και Εμπορικού Δικτύου του Ομίλου ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας ΑΕ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, μεταξύ άλλων, αναδιαρθρωθήκαν οι δομές των Κεντρικών Αγορών και των Ιχθυοσκαλών. Υπερκαλύφθηκαν ελλείμματα ύψους 1,5 εκ €. Τα έσοδα από τα 4,5 εκ €, άγγιξαν τα 14 εκ € και η κερδοφορία ξεπέρασε τα 3 εκ €. Ακόμη, έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης σε επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων και υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου για την διασφάλιση της Υγιεινής & Ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ Α.Ε.» Είναι απόφοιτος του τμήματος Ζωϊκής Παραγωγής του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Δ. Μακεδονίας και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.

Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας: Θανάσης Κυριαζής
Ο Αθανάσιος Κυριαζής είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης με γνωστικό αντικείμενο Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Νέες Τεχνολογίες. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών από το Τμήμα Μαθηματικών και Διδάκτορας του ιδίου Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει επισκέπτης Ερευνητής Πανεπιστημίων των ΗΠΑ (ενδεικτικά του University of Maryland, SUNY Buffalo), της Αγγλίας, της Τσεχίας, της Τουρκίας κλπ. Έχει διατελέσει επί αρκετά χρόνια Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του ίδιου Υπουργείου. Επιπλέον διετέλεσε σύμβουλος Εταιρειών, Ιδρυμάτων και Οργανισμών, σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Έχει υπάρξει Εθνικός Εκπρόσωπος σε Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και άρθρων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, έχει συγγράψει τέσσερις μονογραφίες και έξι επιστημονικά συγγράμματα, ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και ημερίδων.