Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Πηγή Εικόνας: amna

Στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την είσοδο του στο υπουργείο.

«Είμαστε σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις, προχωράμε πάρα πολύ γρήγορα. Ήδη οι ΚΥΑ ετοιμάζονται και χθες είχαμε σύσκεψη εδώ. Θα πάνε όλα πάρα πολύ καλά και πάρα πολύ γρήγορα», υπογράμμισε για την επένδυση στο Ελληνικό, που έχει γίνει «σημαία» της νέας κυβέρνησης, καθώς, όπως εκτιμούν, θα στείλει μήνυμα στους επενδυτές.

Ερωτηθείς για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της επένδυσης, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι: «το πρώτο μας νομοσχέδιο θα είναι μέσα στον Αύγουστο στη Βουλή που θα έρθει σε σειρά θεμάτων. Οι ΚΥΑ θα έχουν εκδοθεί αρχές Αυγούστου ή μέσα Αυγούστου, άρα θα ανοίξει ο δρόμος για το Ελληνικό. Θα βλέπετε να γίνονται πράγματα με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Το τονίζω: να γίνονται».

Η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθησύχασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Ο πρωθυπουργός ήδη επεξεργάζεται σειρά νομοσχεδίων που βασικό στόχο έχουν την τόνωση της οικονομίας και της ανάπτυξης. Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας, γιατί ανάπτυξη στην Ελλάδα χωρίς μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες επενδύσεις, δεν είναι μόνο το Ελληνικό ή ο Ελληνικός Χρυσός. Είναι η μικρομεσαία επιχείρηση, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο μικρομεσαίος».

«Το φορολογικό θα είναι το δεύτερο νομοσχέδιο της κυβέρνησής μας. Το τρίτο νομοσχέδιο θα είναι όλη η διαδικασία για το «ΓΕΜΗ» να βγαίνει η εγγραφή στο μητρώο αμέσως, να μην ταλαιπωρείται καμία επιχείρηση. Θα είναι όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για τη λειτουργία της μικρομεσαίας επιχείρησης, να φύγει η γραφειοκρατία από τη μέση», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το τρίτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη θα έχει σειρά θεμάτων που αφορούν την αδειοδότηση, την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.