Ο Κωστής Χατζηδάκης αναλαμβάνει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Ο Κωστής Χατζηδάκης αναλαμβάνει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ολιγόλεπτη συνέντευξη, την πρώτη του ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παραχώρησε ο Κωστής Χατζηδάκης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, όπου, αναφέρθηκε φυσικά και στο ζήτημα της ΔΕΗ.

«Θα κάνουμε ότι καλύτερο για τον τόπο και κυρίως για τα μεσαία και κατώτερα στρώματα» δεσμεύθηκε ο κ. Χατζηδάκης,  σημειώνοντας παράλληλα ότι το υπουργείο που αναλαμβάνει είναι σημαντικό γιατί έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και με την οικονομία.

«Έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας γιατί σχετίζεται με θέματα όπως το χθεσινό μπλακ άουτ, γιατί χωρίς το ρεύμα πάει πίσω η ζωή μας. Με την οικονομία γιατί η ενέργεια είναι κομβικής σημασίας για τις επενδύσεις στη χώρα, όπως και αναφορικά με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, μια σειρά διευκρινήσεων στη χωροταξία, είναι βασικός μοχλός για να έρθουν επενδύσεις από μέσα και έξω» σημείωσε ο νέος υπουργός.

Μίλησε, δε, με τα καλύτερα λόγια για τους υφυπουργούς του, Γεράσιμο Θωμά και Δημήτρη Οικονόμου και για τη μελλοντική συνεργασία τους. «Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει από την αρχή ότι θέλει να κάνει ένα σχήμα μεικτό. Να στείλει μήνυμα ότι βάζει τεχνοκράτες προσανατολισμένους στο αποτέλεσμα, ώστε να μη χαθεί χρόνος. Έβαλε και ανθρώπους που δεν είναι στη ΝΔ, ώστε να δείξει ότι όλοι μαζί το παλεύουμε», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
«Δεν ενδιαφέρεται κανένας επενδυτής για τη ΔΕΗ»

Αναφορικά με τη ΔΕΗ σημείωσε ότι για την κυβέρνηση βασική προτεραιότητα είναι ένα σχέδιο σωτηρίας της.

Ερωτηθείς για το αν τίθεται ζήτημα ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, ο υπουργός απάντησε ως εξής: «το θέμα αυτό σε αυτή τη φάση είναι μη θέμα, γιατί δεν υπάρχει στον ορίζοντας στρατηγικός επενδυτής. Η ΔΕΗ είναι στα όρια της χρεοκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας» πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε, δε, πως η νέα ηγεσία του υπουργείου θα κινηθεί «με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία για να υπερασπίσουμε το συμφέρον τόσο των καταναλωτών όσο και των εργαζομένων της ΔΕΗ και φυσικά το συμφέρον της εθνικής οικονομίας».