«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, ούτε μία στο τρισεκατομμύριο, να μην συνδεθούν με το POS οι ταμειακές μηχανές. Θα γίνει, τελείωσε». Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα ότι θα έχουν ανάλογες κυρώσεις, όσοι δεν συμμορφωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου.

«Το υπογραμμίζω αυτό για δύο λόγους: Πρώτον γιατί είναι έργο ενταγμένο ως ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης, και δεν γίνεται η χώρα να στερηθεί τη χρηματοδότησή της, ή μέρος της από τις Βρυξέλλες επειδή κάποιοι δεν λένε να συνδεθούν, και δεύτερον, γιατί αν στο τέλος Απριλίου πράγματι έχει συνδεθεί – όπως σήμερα είναι οι προβολές μπροστά – το 90%, δεν μπορεί το 10% να κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στο 90%», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όπως είπε, ο κ. Χατζηδάκης, «δεν υπάρχουν οι πιο έξυπνοι, δήθεν, οι οποίοι κοροϊδεύουν την πολιτεία και οι άλλοι που είναι τίμιοι και συμμορφώνονται και φθάνουν στο 90% και εμείς για κάποιο λόγο πρέπει να κοιτάμε το 10%».

«Δεν είναι σωστό, όχι μόνο απέναντι στη πολιτεία αλλά και απέναντι στο κλάδο τους. Και για αυτό ήδη η ΑΔΑΕ έχει έρθει σε επαφή, έχει επιβάλει πρόστιμα σε μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και έχει ξεκινήσει ήδη η κρούση και οι επαφές και με μικρότερες επιχειρήσεις. Έχουν όλο τον καιρό να κάνουν τα ραντεβού τους και αν δεν έχουν συμμορφωθεί, να αποδείξουν ότι υπήρχαν λόγοι ανωτέρας βίας – αλλά η πολιτεία δεν έχει κανένα περιθώριο να μην εφαρμόσει το νόμο, για τους δύο λόγους που εξηγήσαμε: Ταμείο Ανάκαμψης και λόγοι ισότιμου ανταγωνισμού μεταξύ των ίδιων των επιχειρήσεων», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.