Πηγή Εικόνας: https://www.facebook.com/edem.womeng

Την Δευτέρα 08 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 4ο Συνέδριο της ΕΔΕΜ με τίτλο «Περιβάλλον & Ενέργεια» σε συνδιοργάνωση με το ΤΕΕ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Την Εκδήλωση συντόνισαν οι: Καθ. ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου-Μέλος ΔΕ ΤΕΕ, Δρ. Ε. Τριτοπούλου-Πρόεδρος ΕΔΕΜ, η Καθ. ΕΜΠ Μαρία Λοϊζίδου– Επιστ. Επιτροπή ΧΜ ΤΕΕ, και η Αγγελική Μπούρα, Αντιπρόεδρος ΕΔΕΜ. Στο συνέδριο συμμετείχαν πλήθος ομιλητών οι οποίοι εκπροσώπησαν τους φορείς σχεδιασμού πολιτικής και σχετικά Υπουργεία, την Περιφέρεια Αττικής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, ΝΠΙΔ και επιστημονικούς φορείς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Βιώσιμης Ανάπτυξης. Οι ομιλίες αφορούσαν στρατηγικές, βέλτιστες πρακτικές και Ευρωπαϊκά Προγράμματα σχετικά με την κυκλική οικονομία, την διαχείριση απορριμμάτων, την πράσινη ενέργεια, την κλιματική κρίση και την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Μετά το μήνυμα για την επιτυχία της διοργάνωσης από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Κ. Γιώργο Στασινό και την έναρξη του συνεδρίου από την Καθ. Αν. Μοροπούλου και την Δρ. Ε. Τριτοπούλου, οι ομιλίες ξεκίνησαν με την κα Ζέφη Δημαδάμα Γεν. Γραμματέας Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ακολούθησαν οι κκ Ευάγγελος Καραμίντζιος Πρόεδρος του ΕΟΑΝ, Ιωάννης Ανδρουλάκης Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Μιχαήλ Δαχτυλίδης Πρόεδρος ΠΕΔΜΕΔΕ και η κα Δέσποινα Καλλιδρομίτου, Πρόεδρος ΣΕΓΜ. Από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχαν οι κκ: Γρηγόρης Κωνσταντέλλος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης & Αντιπρόεδρος Α’ ΚΕΔΕ, Παναγιώτης Καλακίκος Δήμαρχος Σουφλίου, και Παναγιώτης Μανούρης Δήμαρχος Ν. Ιωνίας και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κα Β. Καβαλλάρη.   Με τις εισηγήσεις τους οι Καθηγήτριες του ΕΜΠ κκ Αντωνία Μοροπούλου & Μαρία Λοϊζίδου καθώς και ο κος Γεώργιος Κρεμλής Διευθ/ντης ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σύμβουλος Κυκλικής Οικονομίας & Νησιωτικότητας Πρόεδρος της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου SEA, έθεσαν τα θέματα της συζήτησης.

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου ακολούθησαν οι ομιλίες του Ευρωβουλευτή κου Πέτρου Κόκκαλη, της κας Ουρανίας Παραστατίδου Μέλους της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ και μέχρι πρότινος Μέλους ΔΕ ΤΕΕ, του κου Κων/νου Καρύτσα Διευ/ντη ΚΑΠΕ, και του Δήμαρχου Λάρισας κου Αθανάσιου Μαμάκου. Την σκυτάλη των ομιλιών πήραν οι κκ: Αγγελική Μπούρα Εμπ/νας επί διεθνών ενεργειακών & περιβαλλοντικών θεμάτων, Πρεσβευτής Σύμβουλος Α’ του ΥΠ. ΕΞ, Μηχ/γος Μηχ/κος ΑΠΘ & Αντιπρόεδρος ΕΔΕΜ, Δρ. Έφη Τριτοπούλου Ερευνήτρια Α’ ΕΜΠ & Πρόεδρος ΕΔΕΜ, Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος Πρόεδρος ΟΕΑ και η κα Ντιάνα Γεργακοπούλου Γεν. Διευθ/ια ΣΕΒ στο Συμβούλιο Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τέλος απόψεις κατέθεσαν η κα Ελισσάβετ Μπαργιάννη, Αρχιτέκτων Τοπίου στον Δ. Αθηναίων στην Διευ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανθεκτικότητας, Καινοτομίας & Τεκμηρίωσης, ο Δρ. Διονύσιος Μπουντουβάς, Διευθ. Σύμβουλος COMBATT, κος Ηλίας Δημητριάδης Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΝΑΚΕΜ, η Δρ. Αικατερίνη Πουστουρλή Εμπειρογνώμονας επί θεμάτων Ευρωπαϊκής & Διεθνούς Τυποποίησης η οποία συμμετείχε στο συνέδριο εξ αποστάσεως ως μέλος της ΟΕ της ΕΔΕΜ Θεσσαλονίκης καθώς και ο κος Κωστής Γριμάνης Υπ. Εκστρατείας Ενέργεια & Κλίμα της Greenpeace. Παρούσες ήταν επίσης τα Μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, κκ Μαρία Λιάκου, Όλγα Πάππα και από την Α-ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας η κα Άννα  Γκλεγκλάκου και οι κυρίες από το ΔΣ της ΕΔΕΜ: Ελένη Μπαϊρακτάρη, Παναγιώτα Ρούνη, Σοφία Παπαγεωργίου, Τσαρμποπούλου Μαρία, Αμαλία Αργυριάδου.

Χορηγοί: AEGEAN MOTORWAY, ANAKEM, COMBATT, ΠΕΔΜΕΔΕ και ΠΕΔΜΕΔΕ ECO

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την διεξαγωγή του συνεδρίου στο link:

https://www.youtube.com/watch?v=Op1hfFmz5TY

Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/edem.womeng/posts/pfbid0tGh66YhTphs4FoEWqfCMRPbxntie3aUdAutXbpkQr4WJxa54FoeAaTt48ZXZTCdBl

Το Συνέδριο παρακολούθησαν με φυσική παρουσία περισσότεροι από 75 Μηχανικοί, επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων ενώ συνδέθηκαν διαδικτυακά περισσότερα από 100 άτομα από όλη την Ελλάδα.