Η είσοδος των γραφείων του ΤΕΕ στην Αθήνα - All rights reserved
Η είσοδος των γραφείων του ΤΕΕ στην Αθήνα - All rights reserved
Πηγή Εικόνας: Θοδωρής Καραουλάνης

Στις δράσεις που αναπτύσσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και έχουν σκοπό να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική κάθε περιοχής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός από την Άρτα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του επετειακού Roadshow για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΕ.

Ο Γιώργος Στασινός έδωσε έμφαση στο ζήτημα της ανθεκτικότητας που όπως είπε «πρέπει να είναι προτεραιότητα της Πολιτείας» και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια.

«Φροντίζουμε για την ασφάλεια των πολιτών, αναδεικνύουμε το θέμα της προστασίας που θα πρέπει να υπάρχει σε σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, πυροσβεστικούς σταθμούς και αστυνομικά τμήματα, ξεκινώντας προσεισμικό έλεγχο μέσα στον επόμενο μήνα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα έργα που κάνει το ΤΕΕ και τα οποία, όπως είπε, είναι «ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, η ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια σε όλη τη χώρα και στον Νομό της Άρτας».

Σε δήλωσή του στο ArtTV, ο Γιώργος Στασινός αναφέρθηκε στα ζητήματα που έθεσαν ο Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Άρτας. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι τα γενικά που αντιμετωπίζουμε σε όλες τις πόλεις και η αναπτυξιακή προοπτική που θα πρέπει να υπάρχει σε πόλεις, όπως η Άρτα. Να τα δούμε με μία αναπτυξιακή προοπτική, ώστε να μην μειώνεται ο πληθυσμός, να μην φεύγει ο κόσμος από τον τόπο του, να υπάρχουν θέσεις εργασίας και να αναπτύσσεται η περιοχή. Για όλα αυτά το ΤΕΕ κάνει όλες αυτές τις δράσεις, όπως τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, με σκοπό να υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης και προοπτικής στον τόπο, να μπορούν να έρχονται επενδύσεις στην περιοχή έτσι ώστε να μένουν και οι επιστήμονες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το Κέντρο Ανοιχτού Εμπορίου «Open Mall», ο Πρόεδρος του ΤΕΕ το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για την Άρτα. «Όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί τόσο καλύτερα για τον τόπο γιατί πάντα όταν κάνουμε κάτι σημαντικό δημιουργούνται ενδιάμεσα προβλήματα που οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν υπομονή έτσι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στην πορεία. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή και νομίζω ότι παρόμοια έργα θα συμβάλλουν σε αυτό που λέμε τοπική ανάπτυξη».

Τέλος, σχετικά με το σημαντικό ορόσημο των 100 ετών από την ίδρυση του ΤΕΕ, ο Γιώργος Στασινός έκανε λόγο για «100 χρόνια ζωής, συμβάλλοντας πάρα πολύ στην ανάπτυξη του τόπου, προσφέροντας πολλές υπηρεσίες στους Μηχανικούς άρα κυρίως στους πολίτες της χώρας. Βρισκόμαστε στην Άρτα, από όπου είναι και η καταγωγή μου, το επετειακό Roadshow βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο δείχνοντας και στους πολίτες την ιστορία του ΤΕΕ αυτά τα 100 χρόνια».

Σημειώνεται ότι, το «ταξίδι» του TEE Roadshow στην Ήπειρο ξεκίνησε την Κυριακή από τα Ιωάννινα, συνεχίστηκε την Δευτέρα στην Άρτα και την Τρίτη 9 Απριλίου θα βρεθεί στην Πρέβεζα. Την Τετάρτη 10 Απριλίου θα βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Αγρίνιο.

Η καμπάνια για τα 100 χρόνια ΤΕΕ «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με δεκάδες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, που θα εξελιχθούν μέχρι το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου. Στόχος είναι μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, τον τελευταίο αιώνα και για τη μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή. Η καμπάνια πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ και των Νομαρχιακών Επιτροπών, υπό το συντονισμό του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΤΕΕ και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας γενικότερα.