Σε «πράσινο» κτίριο γραφείων μετατρέπει η Hellenic Properties κενό, πρώην βιομηχανικό ακίνητο στον Ταύρο. Πρόκειται για επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ, σε συνεργασία με το ελληνικό ESG focused fund, Sirec Energy.

Το εν λόγω ακίνητο συνολικής έκτασης 5.200 τ.μ. (1.400 τ.μ. ανά όροφο) πολύ κοντά στον σταθμό της γραμμής 1 του μετρό στην Καλλιθέα, αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στα τέλη του 2026 και στόχος είναι η πιστοποίηση του με το πρότυπο LEED.

Όπως είπε χθες σε σχετική ενημέρωση του Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Properties, Ερρίκος Αρώνες, «η συνεργασία με τη Sirec Energy, πρωτοπόρο στον κλάδο των πράσινων επενδύσεων, εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της εταιρίας για τον εκδημοκρατισμό των πράσινων κτιρίων στην Ελλάδα, δηλαδή να φέρουμε στην αγορά πράσινα κτίρια γραφείων προσιτά στο 90% των ελληνικών επιχειρήσεων, με μεσοσταθμικά 25% χαμηλότερα μισθώματα, από τα υψηλότερα μισθώματα πράσινων κτιρίων σήμερα στην Αθήνα».

Το εν λόγω έργο είναι μία από τις τουλάχιστον τρεις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν από την Hellenic Properties σε συνεργασία με τη Sirec Energy τους επόμενους 18 μήνες.

«Ο λόγος που μπορούμε να προσφέρουμε πιο προσιτό μίσθωμα είναι η επανάχρηση του υφιστάμενου κτιρίου – κελύφους, που στην προκειμένη περίπτωση στον Ταύρο είναι πρώην βιομηχανικό και δεν χρειάζεται στατικές ενισχύσεις. Επίσης, είναι συνάρτηση και της περιοχής, ως entry point. Το έργο αυτό είναι μέρος του συνολικού των 35.000 τετραγωνικών μέτρων γραφειακών χώρων που θέλουμε να φτάσουμε σε ανάπτυξη εντός του 2024», πρόσθεσε ο κ. Αρώνες.

Μεταξύ άλλων σε φάση αδειοδότησης βρίσκεται η αξιοποίηση κτιρίου που διαθέτει η Hellenic Properties στη Λεωφόρο Συγγρού για τη μετατροπή του σε γραφεία συνολικού εμβαδού 10.000 τ.μ. με το ύψος της επένδυσης να εκτιμάται σε 28 εκατ. ευρώ, ενώ υπό σχεδιασμό είναι η ανάπτυξη δύο κτιρίων γραφείων επιφάνειας 2.500 τ.μ. και 5.500 τ.μ. στο Μαρούσι.

Ακόμη, αναπτύσσει συγκρότημα κατοικιών στο Στροφύλι Κηφισιάς το οποίο θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025. Πρόκειται για επένδυση 11 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον κ. Αρώνες η μέση τιμή ανά τ.μ. στο συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών κινείται μεταξύ 8.500 και 9.000 ευρώ.

Η εν λόγω εταιρία ολοκλήρωσε το Δεκέμβριο του 2023 την ανακατασκευή κτιρίου γραφείων στο κέντρο του Πειραιά και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο τριών αστέρων και 33 κλειδιών και το οποίο έχει μισθωθεί σε ξενοδοχειακό όμιλο.