Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την έκθεση για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, την οποία συντάσσει το Δίκτυο Sustainable Development Solutions Network (SDSN) του ΟΗΕ -και ειδικότερα ο κόμβος του που είναι υπεύθυνος για περιοχή της Παρευξείνιας Ζώνης, ο οποίος εδρεύει στο ΑΠΘ- παρουσίασαν καθηγητές του Αριστοτελείου, που συμμετείχαν, στα μέσα Μαρτίου, στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Μπακού (XI Global Baku Forum -GBF).

Συγκεκριμένα, το SDSN Black Sea εκπροσώπησαν στο GBF ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Νίκος Θεοδοσίου (πρόεδρος του εδρεύοντος στο ΑΠΘ κόμβου του δικτύου των Η.Ε.), ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Νίκος Μουσιόπουλος και ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

«Συμμετέχοντας στις εργασίες παρουσιάσαμε την υπό σύνταξη έκθεση για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μαζί με καθηγητές και ερευνητές από πανεπιστήμια της περιοχής. Στο επόμενο διάστημα η συγκεκριμένη έκθεση θα παρουσιαστεί δημοσίως συμβάλλοντας στην προσπάθεια για ένα κοινωνικά δίκαιο και περιβαλλοντικά ισόρροπο μέλλον στη Μαύρη Θάλασσα» αναφέρει ο κ. Ζαρωτιάδης σε σχετική ανακοίνωση.

Από τις 22 έως τις 25 Μαρτίου, εξάλλου, η Ένωση Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας, Ανατολικής Ευρώπης και Παρευξείνιων Χωρών (ASECU) ολοκλήρωσε το φετινό «διεθνές σχολείο» της στο Kielce της Πολωνίας, όπου συμμετείχαν 50 φοιτήτριες και ερευνητές από 10 χώρες. «Έχοντας την τιμή να προεδρεύω της Ένωσης, παρακολούθησα τις εργασίες και συντονίσαμε τη σύνταξη ενός ψηφίσματος νέων που αναδεικνύει τα βασικά ζητήματα της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στην περιοχή και καλεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες. Το ψήφισμα θα δημοσιευτεί και θα σταλεί εν είδει ανοικτής επιστολής στο προαναφερόμενο δίκτυο του ΟΗΕ και στις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις» σημειώνει ο κ. Ζαρωτιάδης.