«Το μετρήσιμο έργο των Κτιριακών Υποδομών αντανακλά την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και τη συνεισφορά στον κατασκευαστικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τον απολογισμό του έργου των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.» για το 2023 και τον σχεδιασμό της περιόδου 2024 – 2027.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε ότι το σύνολο των έργων που υλοποιούνται από τις Κτιριακές Υποδομές μαζί με αυτά που προγραμματίζονται για την περίοδο 2024 – 2027, ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, βρίσκονται σε εξέλιξη από τις Κτιριακές Υποδομές 55 έργα, με συνολικό προϋπολογισμό που προσεγγίζει τα 175 εκατ. ευρώ, σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ ο προϋπολογισμός της περιόδου 2024 – 2027 ξεπερνά τα 825 εκατ. ευρώ.

«Από το εύρος και το αντικείμενο των παρεμβάσεων, γίνεται αντιληπτό ότι το έργο που υλοποιείται από τις Κτιριακές Υποδομές, μεταμορφώνει το κτιριακό δυναμικό των δημόσιων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος επεσήμανε:

«Πρώτον, αυτό το οποίο αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά και προνόμιο της ΚΤ.ΥΠ., είναι ότι εκτελεί έργα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη. Τομείς, που όπως ανέφερε και ο Υπουργός, είναι χαρακτηριστικοί. Είναι η παιδεία, η υγεία, και η δικαιοσύνη.

Δεύτερον, ότι το να διατηρηθεί το έργο της ΚΤ.ΥΠ. ως πρώτη προτεραιότητα μέσα στον επιχειρησιακό προγραμματισμό του Υπουργείου είναι μια προσωπική επιλογή του Χρήστου Σταϊκούρα. Και πραγματικά, νομίζω, ότι αποτελεί μία καμπή που μετατοπίζει το Υπουργείο Υποδομών πολύ πιο κοντά στον πολίτη, την καθημερινότητά και τις ανάγκες  του, πέρα από τον ρόλο που οι περισσότεροι θεωρούν ως αυτονόητο, δηλαδή του φορέα που υλοποιεί πολύ μεγάλα έργα. Και είναι και το έργο της ΚΤ.ΥΠ. που αποδεικνύει έμπρακτα πως η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τελικά, αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λεφτά του φορολογούμενου αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε», Τιμολέων Κατσίπος, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους εργαζόμενους της εταιρείας και πρόσθεσε:

«Με σκληρή δουλειά, συνέπεια και προσήλωση αποκαταστήσαμε το κύρος της εταιρείας και αφοσιωθήκαμε απόλυτα στην υλοποίηση του οράματός της και την μεγιστοποίηση της κοινωνικής της προσφοράς. Στα 4 και πλέον χρόνια που πέρασαν η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» βρίσκονται διαρκώς στην πρώτη γραμμή της προσφοράς και της ευθύνης. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο αίσθημα ευθύνης την προσπάθειά μας για τη βέλτιστη αξιοποίηση κάθε πρόσφορου μέσου για την εκπλήρωση των σκοπών της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε» προς όφελος της κοινωνίας, της πατρίδας και του πολίτη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Θανάσης Γιάνναρης τόνισε: «Η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» πλέον είναι ένας αξιόπιστος φορέας που χτίζει αδιάκοπα τις υποδομές της χώρας αγκαλιάζοντας τις ανάγκες της κοινωνίας. Τα έργα που έχουν υλοποιηθεί αυτά τα 4 χρόνια, μαζί με τα προγραμματισμένα για τα επόμενα 3 χρόνια ξεπερνούν το 1,5 δισ.

Η κινητήρια δύναμη για ό,τι κάνουμε είναι το χρέος προς την πατρίδα μας.

-Για τη συμπαράσταση στον άνθρωπο στις δύσκολες στιγμές του.

-Για τη μόρφωση των παιδιών μας σε σύγχρονες υποδομές.

-Για την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη των συμπολιτών μας.

-Για την ταχύτερη απόδοση Δικαιοσύνης.

-Για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει, χωρίς το φιλότιμο και την πολύτιμη εμπειρία του προσωπικού της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε».