Της Τέτης Ηγουμενίδη

Επενδύσεις της τάξεως του 1 δισ. για την ανάπτυξη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας (stand alone 5G) και την επέκταση της υποδομής οπτικών ινών μέχρι τα σπίτια (FTTH) περιλαμβάνει ο πενταετής σχεδιασμός (2024 – 2029) της Vodafone Ελλάδας.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά, έπειτα από τη συνάντηση που είχε χθες η διευθύνουσα σύμβουλος του Vodafone Group, Margherita Della Valle, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Ελλάδος, Χάρη Μπρουμίδη .

Η επικεφαλής του Vodafone Group συζήτησε επίσης με τον πρωθυπουργό το καθεστώς στις Τηλεπικοινωνίες σε διεθνές επίπεδο, τις προοπτικές της ευρυζωνικής συνδεσιμότητας για την Ευρώπη, καθώς και τις κύριες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με στόχο να απελευθερωθούν οι πραγματικές δυνατότητες της συνδεσιμότητας για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και την αποτελεσματική κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων ψηφιακών αναγκών της κοινωνίας και των επιχειρήσεων.

Μεταξύ των προκλήσεων που αναφέρθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν θέματα ανταγωνισμού, γραφειοκρατίας και φόρων, ωστόσο, γενικότερα η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μεταρρυθμιστικά βήματα που έχει κάνει η χώρα και στη συνεννόηση που υπάρχει ώστε η τηλεπικοινωνιακή εταιρία να αναπτύξει νέα projects στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η δήλωση της επικεφαλής του Vodafone Group, «η Vodafone είναι προσηλωμένη στην Ελλάδα και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πληροφορίες περί αποχώρησης του Group από την χώρα μας με πώληση της θυγατρικής.

«Είναι η πρώτη επίσκεψη που κάνω ως διευθύνουσα σύμβουλος σε χώρα εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έχουμε την έδρα μας, ή της Γερμανίας, που είναι η μεγαλύτερη αγορά μας. Επέλεξα να έρθω στην Ελλάδα επειδή πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προοπτική για επενδύσεις στη χώρα, όπως τη βλέπουμε», σημείωσε ακόμα η κα Della Valle.