Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Την πορεία των έργων κατασκευής του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) επιθεώρησε, χθες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Ενός ακόμη εμβληματικού έργου» όπως είπε που «εξασφαλίζει ασφαλείς και γρήγορες μετακινήσεις στην Κεντρική Ελλάδα» και «ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη».

   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:

   «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να επιβλέψουμε την πορεία εκτέλεσης ενός ακόμη εμβληματικού έργου.

   Αυτό της κατασκευής του νέου Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος, του Ε65, που συνδέει τη Μακεδονία με τη Νότια Ελλάδα, διασχίζοντας τη Δυτική Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα.

   Αυτοκινητόδρομος που εξασφαλίζει ασφαλείς και γρήγορες μετακινήσεις στην Κεντρική Ελλάδα.

   Αυτοκινητόδρομος που ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη.

   Η πορεία υλοποίησης του έργου μέχρι την Καλαμπάκα είναι εξαιρετική.

   Έχει ολοκληρωθεί το 97% – 98%.

   Τα τμήματα Λαμία-Ξυνιάδα και Τρίκαλα-Καλαμπάκα αναμένεται να παραδοθούν, αν δεν υπάρξουν κυρίως καιρικές εκπλήξεις, πριν από το Πάσχα του 2024.

   Τα έργα ολοκληρώνονται, η Ελλάδα αποκτά πρόσθετες υποδομές που εξυπηρετούν την κοινωνία και υποστηρίζουν την εθνική οικονομία».

   Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας μετέβη και σε εργοτάξιο κατασκευής του Βόρειου Τμήματος, Τρίκαλα-Καλαμπάκα, στα Τρίκαλα, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Κ. Σκρέκας: Η περιφερειακή ανάπτυξη ενισχύεται, η τοπική οικονομία αναπτύσσεται ισχυρά και με διατηρήσιμους ρυθμούς  

   «Με την ολοκλήρωση και του βόρειου τμήματος, που συνδέει την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα με την Εγνατία Οδό, ο Ε65, θα συνδέσει και τη Δυτική Μακεδονία με την πρωτεύουσα, ανοίγοντας νέες αναπτυξιακές δυναμικές σε μια ακριτική περιφέρεια της Ελλάδας που ανασχεδιάζει την τοπική οικονομία με όρους βιωσιμότητας».

   Αυτό σημείωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε, μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, στον οδικό άξονα Ε65.

   Ο υπουργός στην ανάρτησή του συγκεκριμένα αναφέρει:

   «Επισκέφθηκα σήμερα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα τον οδικό άξονα Ε65.

   Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής που βγάζει από την απομόνωση τη Δυτική Θεσσαλία. Το τμήμα που συνδέει την ΠΑΘΕ με την Ξυνιάδα και τα Τρίκαλα με την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, παραδίδεται μέχρι το Πάσχα στην κυκλοφορία. Η πρόσβαση από το μεγάλο κέντρο των Αθηνών και το λιμάνι του Πειραιά στα Τρίκαλα θα είναι πολύ πιο ασφαλής και πολύ πιο σύντομη χρονικά. Η περιφερειακή ανάπτυξη ενισχύεται, η τοπική οικονομία αναπτύσσεται ισχυρά και με διατηρήσιμους ρυθμούς. Με την ολοκλήρωση και του βόρειου τμήματος που συνδέει την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα με την Εγνατία Οδό ο Ε65 θα συνδέσει και τη Δυτική Μακεδονία με την πρωτεύουσα ανοίγοντας νέες αναπτυξιακές δυναμικές σε μια ακριτική περιφέρεια της Ελλάδας που ανασχεδιάζει την τοπική οικονομία με όρους βιωσιμότητας».