Στην ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας σε θέματα τεχνολογίας, έρευνα και καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας αναφέρθηκαν οι ομιλητές σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (EBEA) που στόχευε στην ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων, νεοφυών και μη, για την είσοδό τους στην αυστριακή αγορά.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η εκδήλωση με θέμα: Scale Up Greece In Vienna, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την VIENNA BUSINESS AGENCY, την PLPG, το GREEK AUSTRIAN FORUM (HÖWF), το ELEVATE GREECE και την ADVANTAGE AUSTRIA – Αυστριακή Πρεσβεία, στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος του ΕΒΕΑ.

Την εκδήλωση τίμησε με τον χαιρετισμό της η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα  Γκέρντα Βογκλ, η οποία είπε: «Ας οικοδομήσουμε πάνω στα γερά θεμέλια των ελληνο-αυστριακών σχέσεων και ας συνεργαστούμε για να καταστήσουμε τη Βιέννη – για άλλη μια φορά – κόμβο ανάπτυξης για την ελληνική επιχειρηματικότητα».

Εκ μέρους του ΕΒΕΑ, χαιρετισμό απηύθυνε ο Μάρκο Στρούεκερ, μέλος Δ.Σ. του επιμελητηρίου και υπεύθυνος Εξωτερικού Εμπορίου του τμήματος της Αυστρίας, ο οποίος σημείωσε ότι οι τομείς στους οποίους τόσο η Αυστρία όσο και η Ελλάδα παρουσιάζουν σημαντικές επιδόσεις και αξιόλογη δυναμική αφορούν σε θέματα τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Ακολούθησε ο Κρίστοφ Στουρμ, επικεφαλής της ADVANTAGE AUSTRIA και εμπορικός σύμβουλος της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα δήλωσε ότι: «Οι αυστριακές εξαγωγές προς την Ελλάδα αναμένεται να φτάσουν σε νέο επίπεδο ρεκόρ, περίπου 1 δισ. ευρώ στα επόμενα χρόνια. Στον τομέα των υπηρεσιών, έχουμε περισσότερους από 600.000 αυστριακούς τουρίστες στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Ωστόσο, όσον αφορά τις επενδύσεις, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και προς τις δύο κατευθύνσεις».

Παρουσίαση για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Βιέννη και τις δυνατότητες διείσδυσης των ελληνικών επιχειρήσεων στην γερμανόφωνη αγορά, πραγματοποιήθηκε από την Καρίν Ζέλτνερ, International Business / Team Leader Regional Management του Vienna Business Agency. Ο Πέτρος Πυλορίδης, CEO & Founder της PLPG GmbH και του Greek Austrian Forum (HÖWF), ενθάρρυνε τους Έλληνες επιχειρηματίες να προοδεύουν τοπικά και να προβάλλονται παγκοσμίως με επιχειρηματική τους βάση τη Βιέννη ενώ, στην δυναμική του ελληνικού οικοσύστηματος των start up αναφέρθηκε ο Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, CEO του Elevate Greece.