Συστηματικές παραβάσεις των διατάξεων για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων από ορισμένους επιχειρηματίες διαπίστωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι παραβιάσεις των διατάξεων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εξοπλισμού και την τοποθέτηση εμπορευμάτων «πλήττουν τόσο τα δικαιώματα των δημοτών, θέτοντας μάλιστα συχνά σε κίνδυνο την ασφαλή μετακίνησή τους, όσο και τη νόμιμη επιχειρηματικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό» Παράλληλα «βλάπτουν σημαντικά την εικόνα της πόλης μας, ως προορισμό για κατοικία, τουρισμό ή επιχειρηματικότητα».

Σε σύσκεψη φορέων που έγινε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η άμεση ενημέρωση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αναφορικά με την νόμιμη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και την ανάγκη επιστροφής στην κανονικότητα της προ Covid περιόδου.

Η Αντιδημαρχία Αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικών Κοινοτήτων και Γειτονιών καλεί τους επιχειρηματίες:

-να προχωρήσουν στην έκδοση της άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου και να διαγραμμίσουν το χώρο, όπως προβλέπεται.

-να διασφαλίσουν ότι ο κάθε είδους εξοπλισμός δεν θα υπερβαίνει τα όρια που θα αιτηθούν και θα παραχωρηθούν για το 2024, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις από στοιχεία αστικού εξοπλισμού.

Οι έλεγχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα είναι τακτικοί και αυστηροί, πάντα με γνώμονα την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης μας και τα δικαιώματα των δημοτών.