Σημαντικές επιδόσεις που αφορούν στους δείκτες ESG και τη σύνδεση εταιρικών δράσεων με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ περιγράφει η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΔΕΗ για το 2022 που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για την 3η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης σε επίπεδο Ομίλου, και για την 1η φορά που για την αναγνώριση των σημαντικών θεμάτων διενεργήθηκε η ανάλυση της Διπλής Ουσιαστικότητας, με βάση τις οδηγίες του νέου κανονιστικού πλαισίου CSRD.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης  δήλωσε σχετικά: «Η ΔΕΗ υλοποιεί την επιχειρησιακή της στρατηγική υπό το πρίσμα των στρατηγικών πυλώνων Βιώσιμης Ανάπτυξης και συγκεκριμένα με άξονες αναφοράς την από-ανθρακοποίηση, τη λειτουργία µε θετικό πρόσημο για τη φύση, και τη δημιουργία κοινωνικοοικονομικής διαμοιραζόμενης αξίας. Στην παρούσα Έκθεση παρουσιάζουμε τον τρόπο διαχείρισης των ουσιαστικών θεμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης, αλλά και την επίδοσή μας σε αυτά αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή μας για πλήρη διαφάνεια στη μέτρηση και δημοσιοποίηση της απόδοσής μας. Νιώθουμε υπερήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει και συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο έργο μας, στοχεύοντας στο μετασχηματισμό της ΔΕΗ και στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου στο πλαίσιο μίας σύγχρονης και ανταγωνιστικής οικονομίας, που σέβεται το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ευρύτερη κοινωνία».

Η πλήρης Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://www.dei.gr/el/dei-omilos/viosimi-anaptiksi/ektheseis-viosimis-anaptyksis/