Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Το πράσινο φως για την πώληση του 25% της Άνεμος στην Motor Oil Renewable Energy (MORE), θυγατρική του Ομίλου Motor Oil (όμιλος Βαρδινογιάννη) έδωσε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Έτσι ολοκληρώνεται ακόμα μια πώληση περιουσιακού στοιχείου της Ελλάκτωρ και με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα πάρουν άμεσα σειρά η Ηλέκτωρ και η Reds.

Το τίμημα για το 25% της Άνεμος ανέρχεται σε 123,5 εκατ. ευρώ. Έχει προηγηθεί η πώληση του 75% της Άνεμος (ολοκληρώθηκε Δεκέμβριο 2022) στην MORE με συνολικό τίμημα 671,5 εκατ. ευρώ (equity value).

Πέρσι ολοκληρώθηκε η πώληση της Άκτωρ στην Intrakat από την οποία η Ελλάκτωρ ενίσχυσε το ταμείο της με 110,8 εκατ. ευρώ, ενώ 114 εκατ. θα καταβληθούν σταδιακά από την Intrakat εντός των επομένων 19 μηνών ως αποπληρωμή ενδοομιλικού δανεισμού της Άκτωρ. Ακόμη, πούλησε το Smart Park στην Fourlis εισπράττοντας καθαρά 93 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του εν λόγω Ομίλου με την ολοκλήρωση της πώλησης του 25% της Άνεμος η ρευστότητα του Ομίλου θα διαμορφωθεί σε περίπου 650 εκατ. ευρώ.

Ο τομέας που θα επικεντρωθεί ο άλλοτε μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της χώρας είναι οι παραχωρήσεις, επιδιώκοντας την περαιτέρω ανάπτυξη του με τη διεκδίκηση νέων έργων.