Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το φράγμα του Λαδούκου στο Ηράκλειο, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό.


Όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «είμαστε σε θέση σήμερα να ανακοινώσουμε ότι το φράγμα του Λαδούκου, ένα έργο που φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά ώριμο μελετητικά, μετά από επικαιροποίηση που ανατέθηκε ήδη στον ΟΑΚ, θα μπορούμε το επόμενο δίμηνο να έχουμε την επίσημη ένταξή του στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου μας, έτσι ώστε ένα-ένα τα θέματα και οι εκκρεμότητες που αφορούν το δήμο και την περιφέρεια του δήμου Ηρακλείου να δρομολογούνται».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης όλα τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα του Δήμου με τον κ. Αυγενάκη να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε θέματα εγγειοβελτιωτικών έργων, φραγμάτων, προφραγμάτων, δικτύων».

Από την πλευρά του ο κ. Καλοκαιρινός μιλώντας για το φράγμα του Λαδούκου θα έχει αφ’ ενός αρδευτική λειτουργία, αφετέρου όμως θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική προστασία και επί πλέον θα δώσει νέα δεδομένα και για την οριοθέτηση της κοίτης του Γιόφυρου.