Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ευχές για φθηνό τιμολόγιο φαίνεται ότι θα ανταλλάσουν οι πολίτες την πρωτοχρονιά του νέου έτους ως καλωσόρισμα του 2024, εκτοπίζοντας την παράδοση που θέλει να εστιάζουμε σε ευχές για υγεία, αγάπη και ειρήνη….

Ο υπουργός ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακακάκης κρατά ως «ομήρους» τα επιτελεία των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας ανήμερα Πρωτοχρονιάς για να δωσουν στη δημοσιότητα την πολυπόθητη τιμή ανά KWh αρχικά για το πολυδιαφημιζόμενο πράσινο ή ειδικό τιμολόγιο και στη συνέχεια για τα υπόλοιπα χρώματα.

Ο υπουργός το λέει ξεκάθαρα σε ανακοίνωσή του, προτρέποντας τους καταναλωτές να περιμένουν μέχρι την 1η.1.2024 πριν αποφασίσουν ποιο τιμολόγιο θα επιλέξουν, υπογραμμίζοντας πως τότε μόνο θα μπορούν να ξέρουν ποιες θα είναι οι τελικές τιμές των τιμολογίων που προσφέρουν οι πάροχοι.

Στην αυγή του 2024 η τιμή της Kwh θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης ενώ δεν αποκλείεται η τιμή να είναι ψηλότερη και να «σβήσουν» τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ο υπουργός κ Σκυλακάκης τονίζει ότι το πιο σημαντικό είναι ο κόσμος να καταλάβει το νέο σύστημα και να μην πέφτει στην παγίδα της σύγχυσης: περιμένετε μέχρι την 1η.1.2024 να δείτε τις τελικές τιμές των τιμολογίων, λέει

Οι πάροχοι όπως και οι καταναλωτές μάλλον είναι σε καθεστώς σύγχυσης με το «πράσινο» τιμολόγιο. Πάντως οι πάροχοι έχουν αναδείξει τα τεχνικά θέματα που εχουν στην εφαρμογή των τιμολογίων ρεύματος, ζητώντας από τη ΡΑΑΕΥ διευκρινίσεις διότι το νομικό πλαίσιο έχει αναδείξει μικρές ατέλειες στο στάδιο της υλοποίησης.

Ο αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής κ Δημήτριος Φούρλαρης αρμόδιος για τα ενεργειακά θέματα φαίνεται αποφασισμένος να παρακολουθεί στενά τους παρόχους για την τελική διαμόρφωση των τιμολογίων ρεύματος σε ότι αφορά την τεχνική εφαρμογή. Τα επιτελεία των παρόχων νιώθουν ότι η παρουσία του κ Φούρλαρη στην Αρχή έχει αλλάξει τη διαχείριση κάποιων θεμάτων που μέχρι πρότινος θεωρούνταν λυμένα. Η αγορά επαναπροσδιορίζεται, με τα επιτελεία να δίνουν μεγάλη προσοχή στις διευκρινίσεις που ζητάει η αρμόδια Αρχή.

Νίκος Θεοδωρόπουλος