Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συσκευασμένο ποζολανικό τσιμέντο νέας γενιάς παρουσίασε πρόσφατα ο ΤΙΤΑΝ. Πρόκειται για ένα προϊόν με καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά και με κορυφαίο πλεονέκτημα ότι έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στην ελληνική αγορά.

Πηγή Εικόνας: ΤΙΤΑΝ

Η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός του έως και 25% σε σχέση με το συμβατικό τσιμέντο που παράγει ο Όμιλος, τοποθετεί το προηγμένο αυτό προϊόν στην πρωτοπορία των «πράσινων» τσιμέντων υψηλής προστιθέμενης αξίας που διαθέτει ο ΤΙΤΑΝ και τα οποία οδηγούν τις εξελίξεις για την επίτευξη ουδέτερου αποτυπώματος άνθρακα στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ειδικά για τις κατασκευές στην Ελλάδα, το νέο τσιμέντο αποτελεί ιδανική λύση, καθώς η αυξημένη περιεκτικότητά του σε ποζολάνη βελτιώνει σημαντικά την ανθεκτικότητα του σκυροδέματος. Οι πιστοποιήσεις του περιλαμβάνουν σήμανση CE, Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD), ενώ -λόγω των υψηλών περιβαλλοντικών επιδόσεών του- κατατάσσεται στην κατηγορία Α+, σύμφωνα με το καινοτόμο σύστημα αξιολόγησης VESTA™ του Τιτάνα. 

Τα προϊόντα νέας γενιάς, όπως το ποζολανικό αυτό τσιμέντο, σηματοδοτούν τη συστηματική πρόοδο του Ομίλου προς την πορεία επίτευξης του φιλόδοξου στόχου του για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Η παραγωγή του συνδυάζεται με τις σημαντικές επενδύσεις του Τιτάνα στα εργοστάσιά του, καθώς και σε ορυχείο ποζολάνης, που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Οι πωλήσεις του συσκευασμένου ποζολανικού τσιμέντου, τύπου CEM IV/B (P-W) 32,5 R, ξεκίνησαν μέσα στο Νοέμβριο, ενώ από τη νέα χρονιά θα διατίθεται και χύδην. Κυκλοφορεί σε συσκευασίες των 50 και 25 κιλών, σε όλη την Ελλάδα, μέσω δικτύου συνεργαζόμενων εμπόρων.