Πηγή Εικόνας: Photo by Mohammad Danish from Pexels

Το 2o Συνέδριο Construction Project Management, το οποίο διοργανώνει η BOUSSIAS, θα διεξαχθεί στις 12/12/23 στην ΟΤΕΑcademy όπου θα συζητηθούν σε 2 Πάνελ εκπροσώπων των μεγαλύτερων κατασκευαστικών θεσμικών αλλά και εταιρειών της αγοράς κατασκευών της χώρας, επίκαιρα θέματα όπως η Ψηφιακή Μετάβαση των Κατασκευών, το ΕΣΤΕΠ – ΤΙΜ – ΤΕΜ όπου θα μιλήσουν οι κ.κ. Εμμανουήλ Βραΐλας μέλος Δ.Σ. ΤΕΡΝΑ Α.Ε, Κων/νος Καλλέργης, ΡΟΙΚΟΣ ΑΕ, κ.α. (συντονίζει ο Πρόεδρος ΣΑΤΕ κ. Γερακάκης) καθώς και για τα προβλήματα του κλάδου: έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, κόστος κατασκευής, επιτόκια, supply chains και τραπεζική πίστη (συντονίζει ο κ. Συριανός Πρόεδρος ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις).

Δείτε τα Πάνελ στην Ατζέντα καθώς διαμορφώνεται, εδώ.

Στο συνέδριο η Stacy SinclairChair of FIDIC Digital Transformation Committee, θα μεταφέρει βέλτιστες πρακτικές από τη ψηφιακή μετάβαση των κατασκευών από τα μέλη της FIDIC παγκόσμια ενώ η Arathy Ramesan, FIDIC certified expert, στο workshop «FIDIC RAINBOW SUITE» θα μιλήσει για τα εξής θέματα: Origin of Suite contracts, Rainbow suite and Rainbow book, Suite Contracts- Brief detailing of common books, Some Notable features, Golden Principles, How to choose which contract to be used. Το Workshop θα διεξαχθεί στα αγγλικά, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Παράλληλα, κορυφαίες κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες της χώρας θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά case studies όπως η BETAPLAN για το Κέντρο ΑΜΕΑ στο Ελληνικό, η Penelis Consulting Engineers για τη Θεολογική Σχολή Χάλκης, καθώς και οι ΕΚΤΕRBERIOSκαι άλλες κατασκευαστικές εταιρείες, θα μιλήσουν για θέματα όπως η Προηγμένη Τεχνολογία Κατασκευών,  Πρακτικές Βιώσιμης Κατασκευής, Διαχείριση Κινδύνων και Ασφάλειας καθώς και στο επίκαιρο θέμα της  Ανθεκτικότητας Υποδομών.

Εκπρόσωποι των εταιρειών INTRAKATBOUYGUESLAMDA Development θα καθίσουν σε ένα Πάνελ συζήτησης με τίτλο «Construction Project Management at the Riviera Tower» και θα παρουσιάσουν πρακτικές, τεχνολογίες και εργαλεία διαχείρισης από το πρωτοποριακό αυτό έργο.

Ειδικές ομιλίες θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Γιάννης Οικονομίδης Εκτελεστικός Σύμβουλος στην ΤΕΡΝΑ Α.Ε θα μιλήσει για τον Στρατηγικό Στόχο Υλοποίησης Έργων Υποδομής: Επίτευξη Ποιότητας. Καθώς και ο καθ. Ι.Π. Παντουβάκης που θα μιλήσει για τις Βιώσιμες Κατασκευές.

Τέλος, το PMI Greek Chapter θα παρουσιάσει Quality Assurance Systems στο κλάδο των κατασκευών και θα αποδώσει PDUs σε όσους παρακολουθήσουν το Συνέδριο.