Ανοίγει σήμερα Τρίτη τις πύλες του το Συνέδριο και Έκθεση Ακινήτων “Property Show Athens 2023” που διοργανώνεται στο Ζάππειο στην Αθήνα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Στο συνεδριακό μέρος της εκδήλωσης θα μιλήσουν άνω των 25 ειδικών για τον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα, ενώ στην έκθεση έχουν κρατηθεί άνω των 30 περιπτέρων από εταιρείες ακινήτων και μεσιτικά γραφεία. Ιδιαίτερο είναι και το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο αναμένεται να επισκεφθεί την έκθεση για να δει τις προτάσεις για σπίτια και διαμερίσματα στην Αττική.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν στις 7 Νοεμβρίου και ώρα 14.15 από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Σκρέκα. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό.

Στόχος του «Property Show Athens», που έχει ως σλόγκαν “Βρείτε το σπίτι των ονείρων σας” είναι η παρουσίαση των σηµερινών δεδοµένων που επικρατούν στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας και η διερεύνηση των προοπτικών της για τα επόµενα χρόνια. Ακόµα, θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήµατα της ελληνικής αγοράς ακινήτων για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Επίσης, επιχειρήσεις του τοµέα ακινήτων, θα έχουν την ευκαιρία στην έκθεση να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους προς τους ενδιαφερόµενους αγοραστές.

Η θεµατολογία του Συνεδρίου θα επικεντρωθεί:

* Στα σηµερινά δεδοµένα της αγοράς ακινήτων της Ελλάδας.

* Στους παράγοντες που επηρεάζουν την προσφορά, τη ζήτηση και τις τιµές των ακινήτων.

* Στις νοµικές και άλλες διαδικασίες που απαιτούνται για την απόκτηση ακινήτων στην Ελλάδα.

* Στη δανειοδότηση από τις εµπορικές τράπεζες ή άλλους χρηµατοδοτικούς οργανισµούς για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

* Στην καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων από τους ιδιοκτήτες τους (ενοικίαση, airbnb,κλπ.)

* Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Μεσιτών Αττικής-Αθηνών και την εταιρεία Επικοινωνίας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων FMW Financial Media Way.