Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η κλιματική κρίση έρχεται με πολλές μορφές και έχει τις επιπτώσεις της σήμερα, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, σε ομιλία του στο συνέδριο GREEN DEAL που οργανώνει το ΤΕΕ.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι υπάρχουν ευρωπαΐκοί πόροι άνω των 80 δισ. ευρώ, εκ των οποίων για το περιβάλλον 7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και 3,6 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ (όπως η πράσινη μετάβαση, η υπογειοποίηση των δικτύων μεταφοράς, ΕΓΓΥΣ, πολιτική προστασία κ.ά.). «Πόσα όμως γυρίζουν στο περιβάλλον;», έθεσε ως ερώτημα ο αναπληρωτής υπουργός.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, ένας από τους αναπτυξιακούς πυλώνες της χώρας αφορά στην ψηφιακή μετάβαση, στην πράσινη μετάβαση, στην κατάρτιση και στις ιδιωτικές επενδύσεις.

Ανέφερε δε, ότι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, η Ελλάδα αιτήθηκε και έγινε δεκτό να στραφούν πόροι (ύψους 686 εκατ. ευρώ) προς τη συγκεκριμένη περιοχή. Ενώ, πόροι ύψους 86 εκατ. ευρώ κατευθύνονται για τις καταστροφές στον Έβρο.

Ωστόσο, προσέθεσε, χρειαζόμαστε και άλλα και η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα. Χρειάζονται πολύ υψηλότεροι πόροι και πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να τρέξουμε τα έργα για να πετύχουμε τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα και να στηρίξουμε το περιβάλλον και την οικονομία, κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Βρείτε εδώ όλες τις τοποθετήσεις στο συνέδριο Green Deal Greece 2023 και εδώ τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων των μελών της κυβέρνησης και του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.