Πηγή Εικόνας: απε - μπε

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένας πολύ δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Γερμανούς. Στις ελληνικές παραλίες μπορείτε να βρείτε φανταστικά τοπία με εντυπωσιακά βραχώδη τοπία, παραδεισένιες παραλίες με άμμο και βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δέκα ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Τώρα σας κακομαθαίνει η επιλογή: Ποια παραλία των ονείρων θέλετε να επισκεφτείτε στις επόμενες διακοπές σας και να απολαύσετε τον ήλιο;». Αυτά αναφέρει ο γερμανικός ταξιδιωτικός οργανισμός HolidayCheck AG στην επιλογή των 10 πιο όμορφων παραλιών της Ελλάδας, όπου το Κλέφτικο και το Σαρακήνικο της Μήλου καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση των επιλογών και την πρώτη από τις Κυκλάδες.

Στη αναφορά για το Κλέφτικο σημειώνεται ότι «η απομονωμένη γραφική παραλία θα σας εντυπωσιάσει με τα σμαραγδένια νερά ανάμεσα σε μεγάλους λευκούς βράχους. Υπάρχουν παλιές πειρατικές σπηλιές στους βραχώδεις σχηματισμούς, στις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε κατευθείαν και να εξερευνήσετε. Φροντίστε να έχετε μαζί σας έναν αναπνευστήρα και γυαλιά κατάδυσης για να ζήσετε από κοντά τον συναρπαστικό υποβρύχιο κόσμο. Υπάρχουν επίσης ξεναγήσεις ιστιοπλοΐας και κολύμβησης με αναπνευστήρα από διάφορους παρόχους στις εγκαταστάσεις. Οι περιηγήσεις μισής ημέρας, συμπεριλαμβανομένου του μεσημεριανού γεύματος, είναι δημοφιλείς».

Εξίσου αποθεωτική είναι και η περιγραφή για το Σαρακήνικο : «Στα βόρεια του ελληνικού νησιού της Μήλου στην παραλία Σαρακήνικο θα βρείτε ένα εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο: λευκοί πέτρινοι βράχοι από ελαφρύ ηφαιστειακό πέτρωμα φωλιάζουν απαλά γύρω από τα κρυστάλλινα νερά. Αυτό το γραφικό θέαμα είναι σίγουρο ότι θα σας συναρπάσει! Πολλοί παραθεριστές αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε άλλο πλανήτη. Ως εκ τούτου, η παραλία Σαρακήνικο ονομάζεται και Moon Beach και αναφέρεται ως σεληνιακό τοπίο. Αν θέλετε να απολαύσετε αυτό το φαινόμενο με την ησυχία σας, θα πρέπει να είστε στην παραλία πριν από τις 8 το πρωί. Αν ο μεσημεριανός ήλιος ζεστάνει πολύ, προτείνουμε μια εκδρομή στο υπόγειο σύστημα σήραγγας του Σαρακήνικου».

Η HolidayCheck AG λειτουργεί ως μια πύλη αξιολόγησης και κρατήσεων που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε παραθεριστή να βρει και να κλείσει τις διακοπές που ταιριάζουν στις ιδιαίτερες ανάγκες του, χάρη στις αυθεντικές κριτικές, την τεχνογνωσία του δικού του ταξιδιωτικού γραφείου και τη γνώση της κοινότητας. Η εταιρεία είναι 100 τοις εκατό θυγατρική της HolidayCheck Group AG, Μόναχο. Κύριος μέτοχος της HolidayCheck Group AG είναι η Burda Digital SE. (https://www.holidaycheck.de/urlaub/griechenland/inspiration/schoenste-straende)