Το δημοσίευμα  του economix της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου με τίτλο «Η αρχική μείωση του -5% έφτασε στο 23% για 1,5 λίτρο γάλα» δεν έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  αλλά οι αρμόδιοι της κυβέρνησης το εντόπισαν και  επικαλέστηκαν τα στοιχεία του. Δεν θα  διαμαρτυρηθούμε διότι δεν είπαν την πηγή. Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες με τις τιμές δεν μπορούν να αμφισβητηθούν….

Στο ρεπορτάζ καταγράφηκε μια τάση από την εφαρμογή του μέτρου με την επισήμανση του -5%. Η εκστρατεία της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας μέσα σε ένα πλαίσιο ως χώρα μέλος της Ε.Ε, μακάρι να έχει αποτέλεσμα για τους καταναλωτές.

Το economix θα είναι «παρών» στην εκστρατεία και όταν  εντοπίσει στοιχεία που θα λένε διαφορετικά πράγματα θα τα γράφει.

Τί είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση  των πολιτικών συντακτών ανήμερα του Αγίου Δημητρίου:

Η Κυβέρνηση προσπαθεί καθημερινά και με πολλούς τρόπους να στηρίξει τους πολίτες απέναντι και στις συνέπειες της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης και την ακρίβεια,

λαμβάνοντας μέτρα που θα αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημά τους, κάνοντας στοχευμένες παρεμβάσεις όπως η «μόνιμη μείωση τιμής» και εντατικούς ελέγχους για την πάταξη φαινομένων κερδοσκοπίας, εικονικών εκπτώσεων και παραβάσεων που αφορούν στο μεικτό περιθώριο κέρδους.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης στο πρόγραμμα «Μόνιμη μείωση τιμής», έχουν ήδη ενταχθεί 233 προϊόντα, από 21 βασικές κατηγορίες. Οι μειώσεις στις τιμές ξεκινούν από 5% και φτάνουν και το 23%, αναλόγως με τον κωδικό. Στόχος του προγράμματος είναι οι κωδικοί που θα συμμετάσχουν να φτάσουν τους 500.