Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Ένωση Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ) εντάχθηκαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ BAZAAR και ΜARKET-IN. Οι δύο αλυσίδες προχώρησαν σε υποβολή αιτήσεων για ένταξη, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Η BAZAAR ΑΕ, μέλος του ομίλου εταιρειών Βερούκα, δραστηριοποιείται για 25 χρόνια στο χώρο και λειτουργεί περισσότερα από 180 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Αντίστοιχα, η ΜARKET-IN απαριθμεί συνολικά 242 καταστήματα και απασχολεί συνολικά 4.000 εργαζομένους.

Ο Απόστολος Πεταλάς, γενικός διευθυντής της ΕΣΕ δήλωσε: «Καθημερινά επιβεβαιώνεται η αξία της ίδρυσης του θεσμού της ΕΣΕ μέσα από την προσθήκη νέων μελών σε αυτήν. Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ΔΣ τα νέα μας μέλη για την εμπιστοσύνη τους. Πρόθεσή μας είναι η ΕΣΕ να αποτελέσει έναν αξιόπιστο και υπεύθυνο θεσμικό φορέα του λιανεμπορίου τροφίμων, χρήσιμο στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία, τους καταναλωτές, τη δημόσια διοίκηση, τον κλάδο και τα μέλη του».

Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ) συστάθηκε τον Μάιο 2023 με στόχο να εκφράζει και να προωθεί τις θέσεις του κλάδου σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νόμιμο, υγιή & ελεύθερο ανταγωνισμό, προς όφελος των καταναλωτών και να αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες για τη στρατηγική ενδυνάμωση του ρόλου του λιανεμπορίου τροφίμων στη χώρα. Ιδρυτικά μέλη της είναι οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας ενώ μέλη της μπορούν εν δυνάμει να είναι όλες οι αλυσίδες λιανεμπορίου τροφίμων στη χώρα μας ανεξαρτήτως μεγέθους και αριθμού καταστημάτων. Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας απαριθμεί 11 μέλη.